В договора между ЦИК и фирмата-доставчик на машините за изборите

...
В договора между ЦИК и фирмата-доставчик на машините за изборите
Коментари Харесай

Димитър Димитров от ЦИК: Защо Тодоров се държи като дете от детска градина

В контракта сред ЦИК и фирмата-доставчик на машините за изборите няма уговорка за спомагателни машини за аварийни елементи. Това разяснява преди минути пред bTV заместник-председателят на комисията Димитър Димитров. Той въпреки всичко подсигурява, че няма по какъв начин инцидентна машина да се озове в изборна секция.

 ЦИК внася сигнал до основния прокурор за дейностите с машините за вота в страната Виж още

" Мога да кажа като лично мнение, че ще имам опция да се срещна с всичко, което се е случило след деня. Какво си мисли господин Тодоров сега в главата, всички които са край него, какво е обяснил, за какво се държи като дете от детска градина, обяснявайки, че би трябвало да сменяме щипките на машините. Нали знаете какви са щипките, те са едни пластмасови елементарни щипки, с които се поставят преградните пана, с които се изолира директният достъп до гласа на гласоподавателя. Това ли е казусът - тъй като една щипка ни се е счупила, дайте да сложим нова машина ", попита Димитров.

Според него това са пояснения, които не се побират в здравия разсъдък.

" Колкото е допустимо машините са сертифицирани. Повтарям, че те не са одитирани, тъй като одит е вероятен единствено тогава, когато те са работили и би трябвало да знаете какво се е случило, с цел да може да одитирате ".

По думите му са се пробвали да създадат стопроцентова инспекция:

" Част от партиите, най-много новите партии взеха решение, че това е ненужно. Разбира се, цялата концепция с машините е част от концепцията на " смяната ". Вижте, да сте забелязали президентът да е споделил дума за това? Или да е споделил дума за пандемията. Той се къпе в една национална обич, която е прелестно проведена ", съобщи Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР