В Добруджа при нула добив царевица и 50 кг слънчоглед

...
В Добруджа при нула добив царевица и 50 кг слънчоглед
Коментари Харесай

Земеделци: Производителите са шокирани от позицията на правителството

" В Добруджа при нула рандеман царевица и 50 кг слънчоглед от дка. малко мъчно може да се изясни позицията на страната "
„ Колегите от Полша, Унгария, Румъния и Словакия ни питат учудено какво става в България ”, заяви Росица Жекова, ръководител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. ”Земеделският отрасъл е в протестна подготвеност, следва среща на всички асоциации и браншови организации, които ни поддържат, на която ще бъде взето решение по какъв начин тъкмо ще наподобява митингът и по какъв начин ще бъде извършен ”, добави тя.

„ Колегите от другите наранени от вноса на зърно от Украйна страни не стопират да ни питат какво тъкмо се случва в България, дефинират позицията на страната ни като изменничество за общата идея и питат ще има ли автограф на земеделския министър на България под общата декларация с гледище за удължение на възбраната на вноса до Нова година, наред с другите четири държиви, както е контрактувано ”, изяснява Жекова. Според нея, има позиция на еврокомисар, че забараната би трябвало да продължи, с цел да не се дестабилизират пазарите.

”Българските политици предадоха бранш „ Селско стопанство ”, обобщава мнението на зърнопроизводителите в Добричка област Жекова. „ В протестна подготвеност сме, ще участваме в ефикасните митинги, тъй като тази позиция на държавното управление убива селското стопанство ”, съобщи и Кирил Комитов, ръководител на регионалния съюз на кооперациите „ Добруджа ”.

„ Производителите са шокирани от позицията на държавното управление и част от парламентарните групи. В Добруджа при нула рандеман царевица и 50 кг слънчоглед малко мъчно може да се изясни позицията на страната, би трябвало доста малко, с цел да се възпламени искрата ”, сподели още Жекова.

Диана Райнова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР