В Добричка област извършените измами през 2017-а са намалели с

...
В Добричка област извършените измами през 2017-а са намалели с
Коментари Харесай

Измамите в Добричка област са намалели с близо 35 на сто, отчита полицията

В Добричка област осъществените измами през 2017-а са намалели с близо 35 на 100 по отношение на миналата година, регистрират от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

През предходната година са регистрирани общо 54 измами, от които 28 са осъществени посредством позвъняване по телефона. В останалите 26 случая потърпевшите са били заблудени по разнообразни схеми - доставка на артикули, разпределяне на заеми, заплащане на дълг, насъбран от непосредствен.

По тези проблеми са открити шестима причинители и са формирани досъдебни производства, показват от регионалната дирекция. Полицията е заловила и седем души, които са въвлечени в телефонни измами като "мулета ".

Установен е мъж от добричкото село Стефаново, който е взел участие като помощник в телефонна машинация, при която са отнети 40 320 лв. и златни украшения. Срещу арестувания е повдигнато обвиняване за присъединяване допълнително от 10 лъжливи схеми.

Сред уличените в закононарушения са и двама, взели участие в измами на територията на Добричка, Силистренска и Варненска област като общата вреда за пострадалите е над 100 000 лв., показват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР