В Добрич започват ремонти в сградите на драматичен театър "Йордан

...
В Добрич започват ремонти в сградите на драматичен театър "Йордан
Коментари Харесай

В Добрич ще ремонтират два театъра

В Добрич стартират поправки в постройките на трагичен спектакъл "Йордан Йовков " и кукления "Дора Габе " с запас от над 500 000 лв., оповестиха от пресцентъра на локалната организация на ГЕРБ. За плановете, получили поддръжката на министъра на културата Боил Банов, са съдействали народните представители от ГЕРБ от района Пламен Манушев и Даниела Димитрова, показват от пресслужбата.

Около 420 000 лв. ще бъдат вложени за възобновяване на трагичния спектакъл, който през 2018-а отбелязва 90-годишнината от своето основаване. Ще бъде осъществен главен ремонт на покрива като на повече от 4000 квадратни метра ще бъде направена хидро и топлоизолация. След процедура за социална поръчка към този момент е подписан контракт с реализатор на строителните работи, които би трябвало да приключат до три месеца. Основен ремонт на покрива на театъра се прави за първи път от построяването на постройката през 1981 година, показват от партийния пресцентър. На идващ стадий ще се търсят благоприятни условия и за създаване на нова отоплителна апаратура в театъра.

В кукления спектакъл също ще бъде ремонтиран покривът на постройката като ще бъдат вложени към 120 000 лв.. През последните години е юридически единствено непълен ремонт на покривната структура. Проектът в този момент планува ново градивно решение, с цел да не се позволява навлизането на влага в постройката. Строителните работи би трябвало да приключат до два месеца, осведомят от ГЕРБ-Добрич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР