В Добрич ще бъде изградена интелигентна транспортна система, в която

...
В Добрич ще бъде изградена интелигентна транспортна система, в която
Коментари Харесай

В Добрич изграждат транспортна система с умно управление на светофарите

В Добрич ще бъде построена умна транспортна система, в която посредством "умно " ръководство на светофарите ще се усъвършенства придвижването на транспортните средства и ще се обезпечава преимущество за градския превоз. Нововъведението е част от план, който чака поддръжка по оперативната стратегия "Региони в напредък " и ще бъде разискван на изключително съвещание на общинския съвет на 11 октомври.

Системата за ръководство на трафика ще трансформира циклите на 21 светофарни кръстовища съгласно натовареността им с транспортни средства. Ще бъде построен и Център за ръководство на трафика покрай едно от основните кръстовища.

В рамките на плана ще бъдат закупени електробуси, зарядни станции и трансформатор за градския превоз, а един от булевардите в града - "Добричка епопея ", и 30 спирки ще бъдат актуализирани.

Общинският съвет би трябвало да даде единодушие на идното си съвещание, че в случай че планът не получи цялостно финансиране, общината ще обезпечи нужните средства посредством вдишване на общински дълг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР