В Добрич се състоя пореден протест срещу системата и управлението

...
В Добрич се състоя пореден протест срещу системата и управлението
Коментари Харесай

Добричлии отново излязоха на площада да протестират срещу властта и системата

В Добрич се състоя следващ митинг против системата и ръководството на страната. З а втора вечер недоволните се събраха на централния площад „ Свобода “ в 18.00 часа, проведени във Facebook. Днес множеството бе по-многолюдно. Въпреки, че постепенно нарастваше, за към час то наброяваше към този момент над 150 души. Около 19.00 часа събралите се образуваха шествие и потеглиха по пешеходната зона към Стара къща, а към тях се причислиха още хора. Със флагове и скандиране „ Оставка! “, „ Мафия “ и „ Всеки ден ще е по този начин до смяната “ шествието мина и по бул. „ Трети март “, спирайки за малко придвижването на колите в едната посока.

От полицията оповестиха, че след снощния митинг, когато недоволни затвориха пътя Добрич - Варна в гражданско непокорство, са формирани актове за административно нарушаване на 13 души, които са спрели колите си на пътното платно. Причината е, че те не са уведомили авансово за акцията си.
 Протест в Добрич Дарик Добрич
Пред публицисти довечера протестиращите разясниха претекстовете си да излязат за площада с претенции за оставка на управляващите; съд за политиците, които са ощетили държавата; завършек на корупцията, зависимостите във властта и несправедливостите; нова система на властта у нас.
 Протест в Добрич Дарик Добрич-->
Хората обявиха, че са недоволни, че властимащите „ коват “ закони, които обслужват една върхушка и нейните ползи, а останалите хора са забравени от депутати и изпълнителна власт. Те настояха още за по-добра регулация на цените на горивата и силата, които въздействат върху всички артикули и услуги. Чуха се претенции и за нова политическа система, привикване на Велико национално заседание и нова Конституция.
 
Мнозина от протестиращите признаха, че към този момент не знаят какво би подобрило живота в България, само че точно това ги кара да излизат на площада, търсейки някакво решение. Хората споделиха, че ще стачкуват до момента в който властта не подаде оставка и не се разгласят избори, тъй като желаят нови хора в политиката. „ Не желаеме нова коалиция или нов формат държавно управление, а нови хора! От народа за народа! “ споделиха събралите се на площада в Добрич.
 
Плановете са митингите да продължат.
 Протест в Добрич Дарик Добрич

 Протест в Добрич Дарик Добрич
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР