В Добрич продължава мегаделото за крупна кражба на близо 30

...
В Добрич продължава мегаделото за крупна кражба на близо 30
Коментари Харесай

Трима на съд за кражба на 30 км водопровод

В Добрич продължава мегаделото за крупна кражба на близо 30 км водопроводни тръби, на стойност над 77 млн. лв., оповестява Монитор. Двама от подсъдимите към този момент дадоха пояснения по повдигнатите им обвинявания. Третият обвиняем изяви предпочитание да бъде изслушан на идващото правосъдно съвещание, което е планувано за 13 април. Междувременно съдът предяви на страните материалните доказателства, измежду които фактури, стокови разписки, приемно-предавателни протоколи, кантарни бележки и други

Подсъдими в процеса са Радко Г. от Силистра, апетитен от прокуратурата като причинител на действието, Стефан К. от София, като подстрекател и помощник и Красимир Ц. от София, като помощник.

Тримата са упрекнати за това, че в интервала от ноември 2011 година, до 19 март 2012 година, в съучастничество между тях, при изискванията на продължавано закононарушение, лишили от ВиК - Добрич движими движимости, които не били под непрекъснат контрол - общо 29 717 метра тръби от водонапорен водопровод „ Водоснабдяване на Добрич от терасите на река Дунав”, на стойност 77 169 798. 80 лв., като кражбата е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай. Според обвинителния акт, в посочения интервал на територията на области Силистра и Добрич, били изкопани и демонтирани тръби с общо тегло 10 757 554 кг. Прокуратурата твърди, че кражбата е била осъществена посредством посредственото извършителство на други 4 лица, като при изваждането на тръбите са били употребявани тежка земекопна техника, моторни транспортни средства и механически средства - сечива, кислородни бутилки, оксижени, бутилки с пропан - бутан, резачи.

След чуването на третия обвиняем, в случай че страните нямат спомагателни претенции за доказателства, се чака да се премине към пледоарии, като избраните за тях дати са при започване на юни.

Делото по обвиняване за кражбата на тръби от водонапорния водопровод стартира при започване на 2015 година. По него е признат за взаимно разглеждане цивилен иск от ВиК - Добрич, направени са голям брой експертизи и са разпитани над 100 очевидци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР