В Добрич пенсионерските клубове преустановяват дейността си, а в Дома

...
В Добрич пенсионерските клубове преустановяват дейността си, а в Дома
Коментари Харесай

Затварят пенсионерските клубове в Добрич заради коронавируса

В Добрич пенсионерските клубове преустановяват активността си, а в Дома за възрастни хора се стопират визитите на близки, заяви заместник-кметът на общината по филантропичните действия доктор Емилия Баева за подхванатите превантивни ограничения против болестта от ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Домът за възрастни хора, който е с потенциал за 115 души, е измежду най-големите в страната като има бранш и за лежащо заболели, разясни доктор Баева. По думите ѝ все още в общественото заведение няма информация за заболели с грипоподобна симптоматика. В дома изобщо ще бъде прекратен достъпът на външни хора до момента в който отмине заплахата от болестта. Подобна мярка се вкарва и в дневните центрове и в други институции за обществени услуги от резидентен вид.

В детските градини и ясли в Добрич продължава приемът на деца при непоколебим филтър на входа, сподели заместник-кметът. Баева моли родителите да не водят заболели деца в детските заведения, а да ги задържат у дома. Детската млечна кухня също продължава работата си при ограничения за стерилизация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР