В Добрич бе представен официално международният архитектурен конкурс за цялостна

...
В Добрич бе представен официално международният архитектурен конкурс за цялостна
Коментари Харесай

Варненци организират конкурс за нов облик на центъра на Добрич

В Добрич бе показан публично интернационалният архитектурен конкурс за цялостна идея за развиване, благоустройство и дизайн на централната градска част на Добрич. В обсега на състезанието влиза и изработването на абстрактен план за бул. 25-ти септември, пл. Възраждане и пл. Свобода “.

Организатор е компания от Варна. Представителите на организацията арх. Явор Панев и адв. Цвета Йоцова обясниха заданието на плана за нов образ на града, визията си за провеждането на състезанието и оповестиха състава на интернационалното жури, което ще има задачата да прави оценка плановете.

" Когато организираме състезания, ние градим качество, тъй като залагаме логичност за това да има структуриран развой, в който се избира идейна, техническа и работна база на планиране ", сподели арх. Явор Панев.
Конкурсът ще бъде открит и неизвестен. Проектите ще минат през публично разискване и жителите ще имат финалната дума за това по какъв начин ще наподобява новият център на Добрич.

" Откритост, анонимност и безпристрастност са главните правила в организирането на интернационалния конкурс за план за създаване на нов център на Добрич ", съобщи още арх. Панев.

" При анонимния конкурс не избираш архитект, а план. Това подсигурява, че независимо си избрал най-хубавото ", добави Цвета Йоцова.
Организаторите чакат в състезанието да се включат над 100 плана.

Обявени са три награди: I място - 50 000 лева; II място - 40 000 лева; III трето място - 30 000 лева; две поощрителни награди по 5000 лева всяка.

Крайният период за предаване на плановете е 30 ноември . Резултатите от състезанието ще станат ясни на 19 декември.

" Желанието ни е да предизвикаме участниците да изложат своите хрумвания, да дадат независимост на въображението си и да показват своята идея за обновяването и развиването на централната градска част на Добрич ", споделят още от варненската организация.
Пълната документи и конкурсното задание можете да видите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР