В дните след атаката на Хамас от 7 октомври и

...
В дните след атаката на Хамас от 7 октомври и
Коментари Харесай

Бизнес връзките на Израел с ОАЕ подложени на изпитание от яростта на войната в Газа

В дните след офанзивата на Хамас от 7 октомври и последвалата война, израелският бизнесмен Рон Даниел напусна Дубай, неговия дом от 2021 година, страхувайки се, че „ седи на вулкан “.

Главният изпълнителен шеф на компанията за ръководство на активи и финансови технологии Liquidity Group отлетя назад в Обединените арабски емирства месец по-късно, откакто реши, че тези опасения са „ основно в главата ми “.

Даниел е измежду дребна група израелци, които живеят и работят в ОАЕ, откогато възстановява връзките с Израел преди четири години. Решението му да се върне отразява очакванията измежду израелските предприемачи, че нормализацията с посредничеството на Съединени американски щати с ОАЕ и три други арабски страни – която им разрешава намерено да търсят покупко-продажби в Близкия изток – може да устои на яростта и тъгата, подбудени от войната на Израел в Газа.

„ Мирът оцеля, ползата оцеля, другарствата оцеляха “, сподели Даниел, добавяйки, че въпреки да беше „ неудобно “ с приятелите от Емирството първоначално, „ доста бър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР