В дните с интензивен трафик около Националния празник - 3

...
В дните с интензивен трафик около Националния празник - 3
Коментари Харесай

В дните с интензивен трафик около Националния празник се променя организацията на движение за камионите над 12 т по участъци от АМ „Хемус“ в Софийска област

В дните с натоварен трафик към Националния празник - 3 март, краткотрайно придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона ще бъде променено в сектори от Автомагистрала „ Хемус “ в Софийска област. Преминаването на камиони по автомагистралата в посока Варна ще бъде пренасочено по различен маршрут в пиковите часове в петък и събота, а в посока София ограничаването ще е в понеделник - 4 март. Припомняме, че сходна организация на придвижването в края на работната седмица има от ноември предходната година, когато започнаха ремонтно-възстановителните работи в тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки хановe “.​
    В петък /1 март/ - от 12 ч. до 20 ч., и в събота /2 март/ - от 8 ч. до 16 ч., ще се ограничи прекосяването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по сектор от Автомагистрала „ Хемус “ сред 30-и до 47-и км. Той ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на Автомагистрала „ Хемус “ по пътна връзка „ Витинска река “, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „ Ботевград “ при 47-ми км на Автомагистрала „ Хемус “. При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „ Правец “ /при 52-ри км/ по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща още веднъж на автомагистралата при пътен възел „ Осиковска Лакавица “ /при 60-ти км/.
    В взаимозависимост от интензивността на придвижване по Автомагистрала „ Хемус “ и с цел да не се образуват тапи от коли, по преценка на контролните органи, е допустимо в избрани шпации от време придвижването на всички типове транспортни средства за Варна да се пренасочи краткотрайно по първокласния път София – Ботевград до евакуиране на колоната от коли по автомагистралата.
    В понеделник /4 март/, от 14 ч. до 20 ч. ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварните коли над 12 т в посока София от 60-ти до 52-ри км на Автомагистрала „ Хемус “. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „ Осиковска Лакавица “ /при 60-ти км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на автомагистралата по пътен възел „ Правец “ /при 52-ри км/. При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „ Ботевград “ /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „ Витинска река “ /при 30-ти км/ на Автомагистрала „ Хемус “.
    За честването на Националния празник на Република България на връх Шипка от 20 ч. на 2 март /събота/ до 18 ч. на 3 март /неделя/ ще бъде лимитирано двупосочното директно прекосяване на транспортни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка - Казанлък. Както всяка година директният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по обходния маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и назад.
Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да употребяват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и назад.
За област Стара Загора придвижването ще минава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и назад, като пренасочването ще става при пътен възел „ Мъглиж “ (пресичането на път I-5 с път I-6).
    Ограничението не важи за проведения междуградски автобусен превоз.
За участниците в честването придвижването на 3 март ще се провежда, както следва:
·     От 6 ч. до 12:30 ч. се обезпечава еднопосочно придвижване на колите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се прави по предписание на органите на ОД на МВР-Габрово и МВР-Стара Загора;
·     От 12:30 ч. до 18 ч. колите ще минават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.
    В неделя /3 март/ от 11 ч. до 12:30 ч. ще бъде лимитирано придвижването в сектор от път III-866 Смолян – Широка лъка, в рамките на с. Широка лъка, за осъществяване на обичайния кукерски събор – „ Песпонеделник “. Шофьорите на всички моторни транспортни средства ще изчакват на място. При нужда ще се обезпечава прекосяването на коли със специфичен режим на придвижване. Участъкът ще се контролира от „ Пътна полиция “.
    Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат деликатно със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР