В дните с интензивен трафик около Коледа се ограничава движението

...
В дните с интензивен трафик около Коледа се ограничава движението
Коментари Харесай

Около Коледа ограничават движението за камиони над 12 т по участъци от АМ Хемус

В дните с натоварен трафик към Коледа се лимитира придвижването на тежкотоварните камиони по сектори от Автомагистрала „ Хемус " в Софийска област, оповестиха от АПИ.

В тунелите „ Топли дол " и „ Правешки ханове " на 22 и 23 декември ще има две ленти за Варна, а на 27 декември за София

На 22 декември /петък/ - в последния работен ден преди почивните дни за Коледа, от 12 ч. до 20 ч., и в събота – 23 декември, от 8 ч. до 16 ч., се стопира придвижването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по сектор от Автомагистрала „ Хемус " сред 30-и до 47-и км. Ограничението е по отношение на упования засилен трафик за празниците и ремонтно-възстановителните работи в тунелите „ Топли дол " и „ Правешки хановe ". Тежкотоварните коли ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка „ Витинска река ", при 30-и км, по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „ Ботевград " /при 47-ми км/, от където ще не престават пътуването си по Автомагистрала „ Хемус ". В взаимозависимост от метеорологичните условия и натовареността на придвижването е допустимо прекосяването на МПС над 12 тона да се ограничи и в сектора от п. в. „ Правец " /при 52-и км/ до пътен възел „ Осиковска Лакавица " /при 60-и км/. Обходният маршрут ще е по път I-3.

При натоварен трафик и за облекчение на всички пътуващи от София към Варна на 22 декември от 12 ч. до 20 ч. и на 23 декември от 8 ч. до 16 ч. при нужда ще бъдат обособени две ленти за придвижване в тунелите „ Топли дол " и „ Правешки ханове ". Всички пътуващи от Варна към София ще минават по обходен маршрут - от п. в. „ Осиковска Лакавица " по път I-3 и при п. в. Правец " ще се връщат на Автомагистрала „ Хемус ". По преценка на контролните органи според от интензивността на трафика е допустимо придвижването на всички МПС да се ограничи от пътен възел „ Ботевград " до пътен възел „ Витинска река " с пренасочване по път II-17 и път I-1.

На 27 декември – последният почивен празничен ден, от 12 ч. до 20 ч., ще се ограничи тежкотоварният трафик от п. в. „ Осиковска Лакавица " /при 60-и км/ до п. в. „ Правец " /при 52-и км/. Обходният маршрут ще е по път I-3. В взаимозависимост от метеорологичните условия и трафика ще се стопира прекосяването на коли над 12 т в посока София, в сектора от п. в. „ Ботевград " /при 47-и км/ до пътна връзка „ Витинска река " /при 30-и км/. Обходният маршрут ще е по път II-17 и път I-1.

На 27 декември от 12 ч. до 20 ч., според от трафика и метеорологичните условия, ще се обезпечат две ленти за пътуващите към София в тунелите „ Топли дол " и „ Правешки ханове ". В тази връзка напълно ще се спре придвижването на всички МПС, пътуващи за Варна в сектора от Автомагистрала „ Хемус " от 30-и до 47-и км. Обходният маршрут за пътуващите от столицата към Варна ще бъде от пътна връзка „ Витинска река " по път I-1 и път II-17, а при п. в. „ Ботевград " ще продължава по Автомагистрала „ Хемус ". Друга опция при натоварен трафик е при п. в. „ Правец " придвижването да се пренасочва по път I-3 и при п. в. „ Осиковска Лакавица " да продължава по автомагистралата.

Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. Да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР