В дните преди Коледа всяка година кутиите на "Български пощи"

...
В дните преди Коледа всяка година кутиите на "Български пощи"
Коментари Харесай

Над 1000 писма за Дядо Коледа са пристигнали в регионалното звено на Български пощи в Пловдив

В дните преди Коледа всяка година кутиите на "Български пощи " се изпълват с писма до най-хубавия дъртак - Дядо Коледа. Писмата до Белобрадия дъртак са същински - като желанията на децата, наивни като игрите им и красиви като най-голямото чудо.

районното ръководство на "Български пощи " в Пловдив към този момент се обработват писмата на малчуганите от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали. Много от желанията към Белобрадия дъртак са разказани в детайли или са нарисувани и те са от дребна брошура до машина за захарен памук или бетонобъркачка, описа за Българска телеграфна агенция Диана Ранчева от Централна поща в Пловдив. До момента си пристигнали към 1100 писма, като в дните до Коледа се чакат и още, разяснява тя.

За разлика от друга година тази година акцията за писмата до Дядо Коледа стартира съвсем месец по-късно - при започване на декември. Но главно писмата на децата стартират с желанието фамилиите им да бъдат здрави. Сега най-често желанията са свързани с домашни любимци или по-комуникативни играчки, най-вероятно, акцентира Ранчева, е поради ситуацията в която живеем всички сега и неналичието на връзка сред самите деца.

До момента писмата са в доста огромен диапазон във връзка с възрастта - от най-малките, за чиито стремежи пишат родители, до 12-13 годишните. В минали години са се получавали писма и от възрастни хора, над 20-годишни, които пишат на Дядо Коледа, тъй като може би той е единствения на който могат да изпратят писмо, в което да споделят надълбоко персонални неща и тъй като се надяват въпреки всичко, че към Коледа стават чудеса.

Всяка година "Български пощи " провежда конкурс за най-красиво писмо и тази година от Пловдив са номинирани 10 писма, които имат и по-нетрадиционно наличие. Те ще бъдат класирани, като първите ще получат предметни награди от името на Белобрадия дъртак. Едно от писмата е написано като стихотворение и негов създател е Латина Ташкова от село Черногорово, Пазарджик. "Дядо Коледа, дай положително на всички хора и на бедните шанс " - с тези думи стартира стихотворението.

Сред най-желаните дарове са и аксесоарите за телефони. Сред момчешките "заявки " за коледен подарък е поръчка за револвер с патрони и сопа, а девойките най-често желаят еднорог като нова играчка. Повечето от писмата стартират с готовност за здраве и опция всички от фамилията да бъдат дружно. А след дългите описи с дарове малчуганите прибавят и различна опция за Дядо Коледа - изненада. От своя страна доста от децата изпращат на положителния дъртак рисунки, картички, приложения, с които му пожелават здраве, с цел да може в празничната нощ да обходи цялата земя и да посети всяко едно дете. Почти всяко дете приключва писмото си с това, че е приготвило на Дядо Коледа почерпка и лакомства за Коледната нощ.

Тези писма, които са адресирани непосредствено до Лапландия и имат нужните за това марки, отпътуват напряко за работилницата на Дядо Коледа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР