В дните от 14 до 28 март нови групи студенти

...
В дните от 14 до 28 март нови групи студенти
Коментари Харесай

Нови групи студенти от ИУ – Варна посетиха съдебни заседания

В дните от 14 до 28 март нови групи студенти първи курс от Икономически университет – Варна, компетентност " Финанси “, посетиха правосъдни съвещания в Административен съд – Варна. Те участваха на административни каузи, обсъждани от арбитър Марияна Ширванян и формирани по тъжби на жители против административни актове на органите на КАТ и на данъчни каузи. По покана на магистрата в разискването на делата със студентите участваха и гл. юрист на ОДМВР –  контрольор Георги Георгиев, прокурор – Александър Атанасов, Юра Минчева - юрист по данъчни каузи, Велин Добрев и Веселина Иванова - юрисконсулти от дирекция ОДОП при Централно управление на Национална агенция за приходите – Варна.

Студентите споделиха собствен персонален опит като водачи на МПС и разясниха с контрольор Георгиев Георгиев действителни проблеми от пътната конюнктура.  Безопасното ръководство на леки коли - по какъв начин да карат по този начин, че да съблюдават правилника за придвижване по пътищата за оптималната сигурност за всички участници в пътния поток? Каква е ролята на съдията и пълномощията му при решение на каузи по Закон за устройство на територията и по Данъчно-осигурителен процесуален кодекс? Каква е ролята на прокуратурата в административния развой? Видовете актове, издавани от Национална агенция за приходите и органите, които са упълномощени по закон за издаването им. Видовете налози, закони, в които те са установени; обявление на обвързване и ревизионно производство; връзката сред националното законодателство, европейското право и директното му приложение в правните отношения в България, бяха тематиките, предмет на разяснение и разискване със студентите.

Посещението на студенти от стопански специалности на съвещания на административни каузи, провежданите по-късно взаимни срещи и разисквания с присъединяване на магистрати от Административен съд – Варна и представители на другите правни специалности, които са част от един правосъден развой, оказват помощ на младежите да опознаят действителния развой на правосъдие и да се убедят, че административното правосъдие пази ползите на жителите и се отличава с експедитивност, успеваемост и качество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР