В дните от 03.08. до 07.08.2022 г. в с. Царевец,

...
В дните от 03.08. до 07.08.2022 г. в с. Царевец,
Коментари Харесай

С високи отличия приключва творческият сезон на самодейците при НЧ „Съзнание 1894“ село Асеновци

В дните от 03.08. до 07.08.2022 година в с. Царевец, общ. Свищов се организира Х- ти МФФ „ Фолклорен извор “.

Над 5000 участници се показаха в четирите конкурсни дни в региона на българският национален фолклор и се бореха за влиятелни награди и високи оценки.
Компетентно и независимо жури с ръководител Юлия Цанкова и членове: Гуна Иванова, акад. проф. д- р Елена Кутева, Димитър Манов, Даниел Спасов, Катя Василева и д- р Генчо Генчев имаха тежката задача да отличат най- положителните сформира и самостоятелни реализатори.
НЧ „ Съзнание 1894 “ село Асеновци получи специфична премия – грамота и статуетка за принос в развиването на фестивала и запазване на нематериалното културно завещание. Ние бяхме едно от 26- те читалища, които получиха това високо отличие, за което благодарим на д- р Генчев- кмет на Община Свищов и създател на фестивала.
Нашето читалище получава и премията на името на Ганчо Ламбев- грамота, статуетка и 250 лева
ЖФГ „ Осъмски ритми “ и Тея Ангелова Михайлова с началник Петранка Стефанова са класирани преди всичко и получават златни медали за майсторските си осъществявания на национални песни.
Благодаря на всички за усърдието, за неуморния труд през цялата година и за обичта към българската национална ария, с която представяме селото ни и Община Левски! Макар и по време на пандемия, в тези сложни времена, не спирахме да пеем, да репетираме и се справихме почтено през целия креативен сезон!
Благодаря от свое име и от името на настоятелството на всички самодейци, които популяризираха селото и общината ни!
Бъдете здрави, скъпи фенове на фолклора!
Петранка Стефанова- секретар и худ. р- л
НЧ „ Съзнание 1894 “ с. Асеновци
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР