В дните около Коледните празници - от 20 до 26

...
В дните около Коледните празници - от 20 до 26
Коментари Харесай

Свещеници влизат в COVID отделения да вдъхнат кураж на болните

В дните към Коледните празници - от 20 до 26 декември, свещениците и духовниците, които са преболедували COVID-19, ще влязат в лечебните заведения при болните, съобщи Българска национална телевизия. Духовниците ще помажат тези, които имат предпочитание, ще ги поръсят със светена вода и ще им вдъхнат кураж.

Това стана ясно по време на днешното държавно съвещание, в което присъединяване взе Негово преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български. Той заяви, че тази благословия се възнамерява и за Йордановден. е дал благословията си във връзка самодейността преди Рождество в лечебните заведения.

По време на днешното държавно съвещание, кабинетът отпусна 2,5 млн. лв. за поправки, реституция и доизграждане на храмове в страната. Средствата са избрани за реставрационни действия в Бачковския и Троянския манастир, за ремонт на манастира „ Св. Йоан Кръстител “ в с. Жабляно, общ. Земен, за храма „ Св. Петка “ в Русе, за църквата „ Свети Дух “ в с. Бенковски в общ. Кирково. Финансова помощ за ремонтни действия се дава и за постройката на Софийската митрополия, за постройката на Старата митрополия в Ловеч, за подсилване на столичния храм „ Св. Ап. Андрей Първозваний “ и за продължение на строителството на църквите в София - „ Св. Стефан “ в Южния парк и „ Св. Благовещение “ в кв. „ Дружба “ 2.

„ Наближава доста популярен ден - Рождество Христово, а в тази пандемия, в тази финансово-икономическа рецесия, упованието на хора в Бога е извънредно значимо “, уточни министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година Той бе безапелационен, че в своите дейности държавното управление постоянно се е водило да бъдат в името на Бога и на българските жители.

„ Ще създадем по този начин, че на Рождество Христово хората да са със фамилиите си, да могат да отидат на черква, да възпламенят свещ, да почетат този извънредно ярък ден. Това ни е задачата “, посочи министър председателят.

„ На днешния ден, когато се уважава Света Ана, закрилница на фамилията и на младежите, сервирам специфична признателност от името на за Вашата грижа, помощ и поддръжка в църковното дело “, обърна се към министър-председателя викарият на патриарха свещеник Поликарп. Той изрази признателност към държавното управление и за това, че по време на пандемията от ковид, църквите не бяха затворени. „ Хората в действителност се укрепваха в своята вяра, влизайки в храма, общувайки с Бога, със свещенството и по този начин по-лесно преодоляват тези разтърсвания – и физически, и духовни, и душевен “, означи дядо Поликарп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР