В дните на Ханука свещниците, поставени на прозорците, не озаряват

...
В дните на Ханука свещниците, поставени на прозорците, не озаряват
Коментари Харесай

Румен Радев: Най-голямото чудо да живеем заедно в мир, взаимност и разбирателство е в нашите ръце

В дните на Ханука свещниците, сложени на прозорците, не озаряват само еврейските домове. Тяхната светлина ни демонстрира, че най-голямото знамение да живеем дружно в мир, реципрочност и съгласие е в ръцете ни. Вярвам, че единствено след броени дни още веднъж дружно ще отправим молитва идващата 2018 година да донесе на нашата татковина повече успокоение и благополучие, а на всички нас здраве, фамилно благополучие и уют. Това съобщи президентът Румен Радев, който дружно със брачната половинка си Десислава Радева взе участие в церемонията в Централната софийска синагога за запалване на свещите на Ханука – Празника на светлината, оповестяват от прессекретариата на президента. „ Щастливи сме с моята брачна половинка да бъдем довечера дружно с вас в Софийската синагога и дружно да отбележим Ханука. За мен е чест да запаля една от свещите в Ханукалния свещник и да продължа институционалната традиция българският държавен глава да означи взаимно с еврейската общественост в България този хубав празник на светлината “, съобщи президентът и акцентира, че българската нация умее да отбелязва взаимно празниците на всички свои общности.

Румен Радев означи, че точно нашият народ не даде своите евреи и българското знамение на спасението в мрачните дни на Втората международна война не са случайност и изрази общата тъга за тези, които са били изпратени на сигурна гибел. „ Ако през днешния ден крайният шовинизъм и екстремистките политически разбирания се пробват да се прокраднат в нашето всекидневие, да пренапишат нашата история и да заразят с ненавист децата ни, то, убеждавам ви, ние ще бъдем още веднъж дружно в битката за положителното и справедливостта “, акцентира в словото си президентът.

Държавният глава Румен Радев възпламени главната свещ на церемонията, с която се насочва обръщение за мир, съгласие и триумф.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР