В дните 1 - 7 септември 2023 г. ще се

...
В дните 1 - 7 септември 2023 г. ще се
Коментари Харесай

Започва Международният пленер по живопис „Плевен”`2023

В дните 1 - 7 септември 2023 година ще се организира Международният пленер по живопис „ Плевен`2023 ”. Организатори са Община Плевен и Художествената изложба „ Илия Бешков ”, която е хазаин на събитието.

Съгласно статута в Пленера ще вземат участие 10 художници: Димитър Димитров, Павлин Ковачев, Николай Неделчев и Румяна Симеонова от СБХ – Плевен, Иван Обретенов – Варна, Ивелина Иванова – Шумен, Петър Тепсизов – Ямбол, Радослав Нейчев – Оряхово. Също според регламента вземат участие и двама художници от побратимени с Плевен задгранични градове – това са Елизабета Волку - Браила, Румъния, и Мартин Якимовски – Битоля, Република Северна Македония.

Участниците ще рисуват по две картини, за едната от които ще получат хонорар, а втората ще дарят. Всички платна ще станат владеене на фонда на ХГ „ Ил. Бешков ”. По време на работата им галерията ще бъде отворена за гости, които биха показали интерес към процеса и самите създатели. В рамките на пленера се планува показване на обособените създатели с техните материали във формата на открита среща диалог с останалите участници, публицисти и аудитория в дните 2, 3 и 4 септември от 17:00 часа.

Пленерът ще бъде открит публично от кмета на Община Плевен Георг Спартански на 1 септември в 11:00 часа в ХГ „ Илия Бешков ”. Събитието ще приключи с откриването на обща галерия на участниците на 7 септември от 17:30 часа в залите на галерията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР