В дни на строг локдаун навлиза гръцката столица Атина и

...
В дни на строг локдаун навлиза гръцката столица Атина и
Коментари Харесай

Гръцките власти поставят Атина под пълен локдаун

В дни на непоколебим локдаун навлиза гръцката столица Атина и цялата област Атика, където живее половината от 11-милионното население на Гърция. Мерките включват цялостно затваряне на всички търговски обекти, затваряне на учебните заведения за 17 дни, непоколебим надзор върху придвижването на жителите в региона и възбрана за овакантяване на региона.

В телевизионно послание към нацията довечера гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разгласи нови строги ограничения за преодоляване на растежа на новите случаи на ковид в област Атика, оповестяват гръцките медии. Мерките ще влязат в действие от четвъртък и ще продължат до 28 февруари, съобщи телевизия Скай.

По предложение на комисията от епидемиолози е решено да се приключи на търговията на дребно от всевъзможен тип. Освен това просветителните действия от всички степени ще се организират отдалечено, с изключение на образованието на децата със специфични потребности, което ще продължи присъствено.

Излизането за спортни извършения ще бъде позволено единствено наоколо до дома и без потребление на транспортно средство.

Мерките ще бъдат конкретизирани от способените министри на конференция в сряда следобяд.

Мицотакис посочи, че през идващите два месеца " ветрилото " на ограниченията ще се отваря и затваря съгласно с равнището на риск. Гръцкият министър председател съобщи, че държавното управление му работи превантивно, тъй като заплахата се появява още веднъж.

В област Атика, където се намира столицата Атина, внезапно се повиши през последните дни броят на инфектираните с Covid-19, както и на приетите в болница в тежко положение. Тази обстановка докара до нови ограничения под напън на гръцките епидемолози.

По-рано денем здравните управляващи обявиха, че в страната са регистрирани 1492 нови случая на ковид през последните 24 часа, с което общият им брой началото на пандемията доближи 166 067.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР