В дневния ред на НС е заложено обсъждането на първо

...
В дневния ред на НС е заложено обсъждането на първо
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Депутатите обсъждат промени в Закона за училищното образование

В дневния ред на Народно събрание е заложено разискването на първо четене на промени в Закона за предучилищното и учебното обучение. В дневния ред са и изменение и допълнение в Закона за младежта.

Не се одобри предлагането на " Възраждане " планът на групата за анулация на условието за достъп до постройките на Народното събрание да бъде първа точка още през днешния ден.

Заседанието обаче стартира и с декларация на " Възраждане ", които уважиха жертвите от терористичния акт на гара Буново, осъществен на 9 март 1985 година

Трябва да не забравяме, че вътрешните врагове са по-опасни от външните, акцентира Стоян Таслаков. Затова и не би трябвало да позволяваме политиците да не помнят, че отбраната на отечеството ни е от първостепенна значителност, тъй като жертвите са постоянно най-беззащитните, се споделя в текста. Ние няма да забравим Буново, няма да забравим, че най-важни са българските национални ползи, обявиха от " Възраждане ".

От името на групата Таслаков предложи жертвите да бъдат почетени с минута безмълвие и ставане на крайници от народните представители. Председателят на Народното събрание Никола Минчев изясни, че настояването за процедура за удостояване с минута безмълвие се внася до 18:00 часа на предходния ден. Все отново депутатите от " Възраждане " станаха на крайници в пленарната зала.

След това от " ИТН " уважиха с декларация годишнината от спасяването на българските евреи и делото на Димитър Пешев. Декларацията във връзка 79 години от спасяването на българските евреи през Втората международна война от трибуната на Народното събрание показа националният представител Снежанка Траянска.

" Свеждаме глава в символ на респект към смелостта на Димитър Пешев, който като заместник-председател на Народното събрание, е основател на подписка на народни представители, обявяващи се за прекъсване на процеса на депортация ", се показва в декларацията.

Днес, 79 години по-късно си припомняме историческите обстоятелства, сподели депутатът.

Прекланяме се пред човеколюбието на спасителите на българските евреи и пред паметта на 11 343 жертви на Холокоста, се показва в декларацията. Днес, след две години на пандемия и война в Украйна, повече от всеки път се замисляме за човешкия живот. Той няма цена, уточни Траянска.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР