В дневния ред е също първото гласуване на промени в

...
В дневния ред е също първото гласуване на промени в
Коментари Харесай

Хранилища за съхранение на ядрено гориво у нас: Депутатите ще изслушат енергийния министър

В дневния ред е също първото гласоподаване на промени в Закона за гражданската регистрация, импортирани от групата на „ Възраждане “. С тях се предлага нарочна комисия да прави инспекция на място за действителното обитаване на парцела и броя на жителите му, като при нарушение на законовите условия регистрацията ще се отхвърля. Създава се опция за обжалване освен на отводите за регистрация, само че и на разрешението за регистрация. Предвижда се също увеличение на глобите за длъжностните лица, позволили нарушавания при регистрацията на лица по непрекъснат или сегашен адрес.

Депутатите ще обсъдят на първо гласоподаване и промени в Закона за висшето обучение, с вносител някогашният народен представител от „ Величие “, сега нечленуваща в парламентарна група Юлиана Матеева.

В дневния ред е и план на решение за изменение на Решение за възлагане на министъра на енергетиката да организира договаряния с министъра на енергетиката на Украйна за продажба на съоръжение, предопределено за плана АЕЦ „ Белене “. Предвижда се да бъде разискван и план на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването на „ Белене “, което предстои на договаряния за продажба на Украйна, до правенето на разбор за приложението на тези парогенератори за потребностите на АЕЦ „ Козлодуй “.

Предвиден е и постоянен петъчен парламентарен надзор. В него ще вземат участие служебните министри Атанас Запрянов, Найден Тодоров, Владимир Малинов, Евтим Милошев и Петко Николов.

Българска телеграфна агенция

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР