В днескашната част на рубриката Под лупа в Катар 2022

...
В днескашната част на рубриката Под лупа в Катар 2022
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Педри

В днескашната част на рубриката " Под лупа в Катар 2022 " ще ви представим един от най-перспективните полузащитници в европейския футбол. Става дума за халфа на Барселона и Испания Педри. Той може да играе, както в центъра на терена, по този начин и на лявото крило.

Педри е единствено на 19 години и е в Барселона от 2019-та година, когато каталунците заплатиха за него 17,5 милиона евро на Лас Палмас. Постепенно испанецът се наложи като неизменима част от състава на Шави, а и на Луис Енрике в националния тим. Педри е оценен на 100 милиона съгласно Transfermarkt. През 2021-ва година съумява да завоюва премията за най-хубав млад състезател.

Педри има 19 мача във всички шампионати с Барселона през сегашния сезон, като записва приблизително по 75 минути на мач и е съумял да означи три попадения. Полузащитникът впечатлява с това, че има по 1,26 сполучливи дрибли на мач, т.е. непроменяемо съумява да покаже самостоятелна техника. Педри записва и по 4,32 извоювани дуели на мач, както и 1,42 шпагати на мач. Тази статистика демонстрира, че играчът е задоволително деен и в отбрана, въпреки и да няма някаква впечатляващи растеж и физика. Педри е деен и в двете етапи на терена, а постоянно обича и да отива на левия фланг.

Полузащтникът на Барселона и Испания има и по 65,11 докосвания приблизително на мач, което демонстрира, че играе извънредно постоянно с топката и тя съвсем постоянно минава през него в хода на дадена офанзива. Педри неслучайно е считан за мотора на тима си, както в клубния, по този начин и в националния. Испанецът е основал 6 огромни шанса и има 1,42 основни подавания на мач, като тази статистика ни насочва, че творчеството също е една от мощните страни на играча.

Педри е извънредно надарен състезател, а бъдещето е пред него, само че Световното състезание може да е още един подтик за полузащитника към върховете на футбола.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР