В днешното решение на парламента (за предоставяне на оръжие на

...
В днешното решение на парламента (за предоставяне на оръжие на
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Основният въпрос е може ли да предоставим оръжие на Украйна, без да увеличаваме дефицита

В днешното решение на Народното събрание (за даване на оръжие на Украйна – б.р.) няма особена изненада. Нямаше нищо ново във връзка с причини от това, което към този момент сме чували. Едва ли ще променим хода на бойните дейности, само че това е знак за съпричастност и за поддръжка. ”. Това съобщи някогашният боен министър Ангел Найденов в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

По думите му България има какво да даде на Украйна като въоръжение - може да предоставим оръжие, муниции.

Основният въпрос е може ли да предоставим оръжие без да усилваме недостига, сподели Найденов.

„ Аз съм песимистичен, не съм оптимист от резултата на тези диалози – в какви периоди може да получи м заместваща или компенсираща техника. За това имам запаси за даване на тежка техника – изтребители и ракетни системи ”, изясни някогашният министър на защитата в кабинета Орешарски.

„ След към месец ще разберем какво оръжие може да из пратим на Украйна, когато бъде готово решението. Първо да се направи обзор на опциите, на рисковете, да забележим и недостига, който имаме. Бе з да се усилва този недостиг да се предложат съответните муниции ”, сподели Ангел Найденов.

Политикът от Българска социалистическа партия посочи, че има цялостен лист, който неведнъж е показван от украинския дипломат в страната ни. „ Какво Украйна желае е известно, какво България има също е известно. Всички справочници, които правят оценка съществуването на въоръжението, са декларирани ”, сподели той.

„ На първо място е въпросът - да не се оказва поддръжка на Украйна като жертва на съветската експанзия, да се спре изпращането на въоръжение значи да се отвори пътя на съветската войска. Помощта от доста страни е лигитимна от хартата на Организация на обединените нации. България разполага огромна част от съветско въоръжение, огромна част от него след време няма да може да бъде поддържана ”, сподели той.

България има стратегия за развиване на отбранителните качества. Тези стратегия съдържа плановете на въоръжение. Придобиването значи снемане на остаряло въоръжение, добави Найденов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР