В днешното издание на ежедневния си доклад британското военно разузнаване

...
В днешното издание на ежедневния си доклад британското военно разузнаване
Коментари Харесай

Британското разузнаване за руската информационна война

В днешното издание на ежедневния си отчет английското военно разузнаване приказва за съветската осведомителна война. От самото начало на пълномащабното навлизане в Украйна съветската страна систематично употребява осведомителните интервенции като главен детайл от своята тактика , цитира отчета Руската работа на Би Би Си.

Руската страна, отбелязва разузнаването, култивира доста канали и подставени лица за съзнателно основаване и разпространяване на погрешна или изфабрикувана информация .

" Един съставен елемент на съветската дезинформация е " прането на разкази ", при което Русия разпространява информация от свои пълномощници или непроверени източници в обществените медии, която по-късно прониква в по-масови или държавни медии ", се споделя в резюмето. " Това има за цел да скрие изходната информация, с цел да бъде по-лесно за съветската страна да се дистанцира от посланието, тогава те разпространяват подвеждаща информация, като в същото време маскират интереса си. "

Руските проправителствени канали за дезинформация подмятат изфабрикувани разкази, както планувани, по този начин и непланирани, когато се отвори опция, съгласно разузнаването. Целите, които Русия преследва в този момент, съвсем несъмнено включват дискредитиране на украинското държавно управление и понижаване на интернационалната поддръжка за Украйна , се споделя в резюмето.
 Източна Европа приканва Big Tech да блокират съветската дезинформация в обществените медии
Източна Европа приканва Big Tech да блокират съветската дезинформация в обществените медии

Нужни са по-агресивни стъпки против подправените вести, които оправдават експанзията и заплашват демокрацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР