В днешно време в супермаркетите има всичко. Буквално на една

...
В днешно време в супермаркетите има всичко. Буквално на една
Коментари Харесай

Заради популярен продукт умират хиляди хора

В днешно време в супермаркетите има всичко. Буквално на една ръка разстояние се намират всевъзможни храни и артикули, с които можем безпроблемно да се сдобием.

Но дали това многообразие в действителност е потребно за нас. Добре знаем, че не всичко, което се продава е качествено или безвредно. В устрема си да доближат до облага и производители, и търговци прекомерно постоянно подценяват качеството, написа zdrave.to.

Освен това има и артикули, чийто резултат върху организма учените занапред откриват.

Така да вземем за пример от дълго време се приказва, че захарта е нездравословна. Учените са открили, че тя е най-опасният артикул за нашето тяло. Нека забележим обаче за какво това е по този начин и за какво би трябвало да бъде лимитирана потреблението ѝ.

Какво е захарта?

Захарите са въглехидрати с ниско молекулно тегло, органични субстанции, които имат сходна конструкция. Познаваме доста типове захари – глюкоза, фруктоза, галактоза и други В дребни дози в множеството храни участват разнообразни захари. Има и нискомолекулни захари – въглехидрати. Те включват нишесте, диетични фибри.

Добавената захар, да вземем за пример, лъжица захар в чая, бързо навлиза в кръвния поток, до момента в който захарта от плодове и зеленчуците се разграничава по това, че към нея се прибавят витамини, микроелементи и фибри - и навлиза в тялото последователно.

Защо захарта е рискова?

Не забравяйте, че захарта е артикул, основан от индивида, а не от природата.

„ Това е артикул, основан от индивида. Това е прахуляк, химическата формула е фруктоза плюс глюкоза.

Никоя друга храна на земята не е предизвикала толкоз смъртни случаи и е довела до толкоз доста патологии, колкото захарта.

Става дума освен за диабет, само че и атеросклероза, инсулт, инфаркт. Има такова нещо като гликиране - разтварянето на протеини със захар, глюкоза “, споделя Алексей Ковалков, лекар на медицинските науки.

Трябва да се означи, че в случай че консумираме захар в остатък, тялото ни просто не е в положение да усвои такова количество въглехидрати. Това води до затлъстяване, диабет, инсулт, инфаркт.

75% от храните в супермаркетите съдържат добавена захар

При честа приложимост на захар пораждат процеси, които понижават равнището на хиалуроновата киселина, която е виновна за поддържането на равнището на мокрота на кожата. Което нанася огромна щета.

Кожата става суха, обезводнена и наподобява безжизнена. Могат да се появят и тъмни кръгове под очите, подутина и разширени пори.

Лекарите споделят, че в случай че се откажете от захарта за две седмици, кожата ви ще стартира да свети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР