В днешно време смарфоните са почти постоянно в ръцете ни

...
В днешно време смарфоните са почти постоянно в ръцете ни
Коментари Харесай

Защо да не зареждаме телефона си с поставен калъф

В днешно време смарфоните са съвсем непрекъснато в ръцете ни и окупират огромна част от свободното ни време. И надали има по какъв начин да е другояче - животът ни към този момент е прекомерно подвластен от технологиите.
 Titan Silicon или новата батерия за електрически автомобили, която ще задвижва Mercedes EQG, е пусната в произвеждане
Иновативната батерия, която ще удължи пробега на електрическите автомобили

Повече пробег и по-бързо зареждане

Но колкото повече използваме мобилните си устройства, толкоз по-бързо се изтощават батериите им. Тогава ги зареждаме, за предпочитане без да ги оставяме цяла нощ, включени в контакта.

От Ifl Science пък разбираме, че има и нещо друго, с което би трябвало да се съобразим при зареждането на телефона - и това е калъфа, който го защищава. Оказва се, че въобще не е добра концепция да зареждаме телефона с подложен калъф.

Казано в резюме - повода е в топлината. Защото батериите на телефона въобще не я харесват. Повечето смарт телефони се зареждат от литиево-йонни акумулатори, които се скапват с времето, без значение какъв брой деликатни сме при зареждането.
 Снимка 617976

Все отново обаче не е целесъобразно да оставяме телефона да се зарежда за прекомерно дълго време или пък да позволяваме зарядът му да пада до 1%, защото по този метод съкращаваме живота на батерията. Въпреки това, един от най-сигурните способи да " убием " батерията, е като я оставим да прегрее.

На уеб страницата за поддръжка на Apple да вземем за пример има предизвестие, че потреблението на устройство с iOS или iPadOS при доста топли условия може трайно да редуцира живота на батерията. Затова не трябва да оставяме устройствата си в паркирана кола, защото температурата в нея може да стане рисково висока. Всъщност всяка температура под 0ºС и над 35ºC излага телефона ни на рискови условия.
 Realme GT Neo 5 и всичко за първия смарт телефон с 240-ватово зареждане
Realme GT Neo 5 - първият смарт телефон с 240-ватово зареждане

От 0 до 100% за под 10 минути

А повода да не зареждаме устройствата си с подложен калъф е нагряването на батерията, което може да се усили, когато те са " сгушени " в калъф. Ако видим, че телефонът ни е доста по-топъл след зареждане, това може да е знак, че се нагорещява, и по този начин батерията се поврежда. Така че, с цел да не редуцираме живота на батерията прибързано, добре е да дадем малко въздух на телефона си, когато го зареждаме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР