В днешно време силната марка е мощен актив, който помага

...
В днешно време силната марка е мощен актив, който помага
Коментари Харесай

Най-търсените потребителски марки през 2022

В днешно време мощната марка е мощен актив, който оказва помощ на бизнеса да се открои в морето от конкуренция. Но кои са някои от най-популярните марки по света? Един от методите да разберете това е като разгледате търсенията в Гугъл, с цел да видите какво търсят потребителите онлайн.

Тази графика от BusinessFinancing.co.uk употребява данни от Гугъл Keyword Planner, с цел да покаже най-търсените потребителски марки в света през дванадесетте месеца от март 2022 година

 Most Searched Consumer Brands

Методология

Екипът на BusinessFinancing.co.uk е съставил лист с добре известни марки, употребявайки редица уважавани източници, в това число Forbes, Financial Times, BrandDirectory и други На тази основа се основава се лист с известни потребителски марки. Тази година те се концентрираха върху бизнеси, които продават артикули и услуги, тъй че е значимо да се знае, че някои от огромните софтуерни компании като Гугъл и Meta са изключени от класацията за 2022 година

Екипът преглежда няколко неща, измежду които междинен месечен брой търсения през последните 12 месеца единствено за името на марката (напр. " Nike " ), име на марката със съответния бранш, прибавен към основната дума ( " облекла на Nike " ), което оказа помощ да се компенсира изкривяването в размера на търсене за общи термини като Apple или Amazon.

Това е приложено за всяка една страна в света с налични данни. Ето какво разкриват данните, представени от Visual Capitalist.

Топ 5 на най-търсените марки

Докато Netflix е най-често търсената марка в най-вече страни (92), Amazon заема челно място, когато става дума за общ размер на търсене.

Но известността на марката при търсене не значи, че бизнесът безусловно процъфтява. През април Netflix разгласи, че е изгубил към 200 000 клиенти през първото тримесечие да вземем за пример.

Смартфони

Apple с iPhone заемат челното място, когато става дума за търсене на смарт телефони. Това не е изненадващо, като се има поради, че петте най-продавани смарт телефона през 2021 година са модели на iPhone.

Струва си да се означи, че петте най-продавани смарт телефона обгръщат единствено дребна част от общия пазар на смарт телефони и до момента в който iPhone са много известни, те съставляват единствено 16,7% от международните продажби на смарт телефони.

 Most Searched Smartphones 2022

Игри

Epic Games печели статута си на най-търсената марка за игри в международен мащаб, със приблизително 14,9 милиона световни търсения месечно. Никоя друга компания за игри не се приближи до размера на търсене на Epic Game.

Nintendo, която е на второ място, има приблизително единствено 3,2 милиона търсения на месец. Въпреки това Nintendo въпреки всичко съумя да генерира над 16 милиарда $ доходи през 2021 година, утроявайки брутните доходи.

 Most Searched Gaming Brands 2022

Бързо хранене

KFC е най-търсената компания за бързо хранене допълнително от 83 страни, което я прави най-популярната в света.

 most popular brands by search volume fast food

Въпреки че McDonald " s се класира преди всичко в по-малко страни, марката има по-висока междинна стойност на месечно търсене за интервала в международен мащаб от своя съперник KFC.

През 2021 година производителят на пържено пиле генерира почти 2,79 милиарда $ световни доходи, до момента в който McDonald " s се похвали с 23,2 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР