В днешно време разликите между партиите са сравнително малки, но

...
В днешно време разликите между партиите са сравнително малки, но
Коментари Харесай

Николай Василев: Обикновено политиците остават в историята не с глупости като "за пети път няма да правим правителство", а с големите решения, големите реформи и цели, които са постигали

В днешно време разликите сред партиите са относително дребни, само че персоналната ненавист и неспособност въобще да седнат на една маса унищожават всичко. Това съобщи в студиото на NOVA Николай Василев. Той е икономист, някогашен вицепремиер, някогашен министър от времето на Национална движение „Симеон Втори", а по-късно и на тройната коалиция. Василев беше и кандидатурата на Има Такъв Народ за министър-председател в експертен кабинет.
 
По думите ми политическите обединения, които са влезнали в тройната коалиция преди години, са били с диаметрално разнообразни визии, само че ги е обединил националният интерес. " Всички считаме че би трябвало да има държавно управление. Тънките сметки в политиката не са потребни. Ако не бяхме създали тройната коалиция нямаше да влезем в Европейски Съюз, е да - имаше вреда на изборите за Национална движение „Симеон Втори" ", напомни той.
 
Бившият вицепремиер изрази вяра да бъде формиран постоянен кабинет в границите на 49-ото Народно събрание, като акцентира, че " по-добре е някакво държавно управление, в сравнение с в никакъв случай никакво държавно управление ".
 
" Обикновено политиците остават в историята не с сходни нелепости като " за пети път няма да вършим държавно управление ", а с огромните решения, огромните промени и цели, които са реализирали ", сподели Василев и добави, че през последните две години никой в чужбина на взема България на съществено поради политическата рецесия. Икономистът счита, че всички партии би трябвало да проявят повече диалогичност, както в този парламент го прави Има Такъв Народ.
 
" Моята най-голяма вяра е обвързвана с първия мандат ", призна той. " Мечтая за прозападно държавно управление, реформаторско. Биха могли ГЕРБ да създадат с други, като толкоз вторите се дърпат, значимото е да се сглоби държавно управление ", добави Василев.
 
Николай Василев разяснява и бюджета, който служебният кабинет предложи и който планува 6.4% недостиг. " Не утвърждавам бюджетната политика. Тя се характеризира с едно: Вземаме колкото може, повече задължения. Имаме колкото може, повече дефицити. Раздаваме колкото може, по-големи обществени разноски, които финансираме единствено с заеми и с парите от Плана за възобновяване и резистентност, който не е за това. Така стреляме, до момента в който в картечницата има патрони. Има ли милиарди за изхарчване, ние ги изхарчваме, без да питаме ", сподели икономистът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР