В днешно време най-често хората се приспиват с помощта на

...
В днешно време най-често хората се приспиват с помощта на
Коментари Харесай

5-минутен трик може да ви помогне да заспите по-лесно

В днешно време най-често хората се приспиват благодарение на технологиите - телефон, таблет, електронната книга, преносим компютър. Тези способи обаче пречат на продължителността и качеството на съня.

Вместо това може да опитате различен метод, който ще ви отнеме не повече от 5 минути. Трябват ви единствено лист хартия и химикал.

Идеята е да напишете на листа дилемите си за идващия ден.

Една от аргументите за безсънието са точно паниките и непрекъснатите мисли за престоящи задължения, неизпълнени задания и други отговорности. Списъкът с задължения, които би трябвало да извършите, ще успокои съзнанието ви и ще ви отпусне.

" Живеем в забързано ежедневие, в което описът ни със задания в никакъв случай не свърша, напротив, разраства се и дава непрекъснати мотиви за паники ", коментира ръководителят на проучването доктор Майкъл Скулин.

Според изследването, оповестено в Journal of Experimental Psychology, изразходването на пет минути за написване на лист със задания преди лягане, може да бъде всичко, което ви е належащо за по-бързо заспиване.

Специалистите открили още, че в случай че записвате нещата, които към този момент сте свършили, няма да има същия резултат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР