В днешно време има слаби клиенти за желязна руда –

...
В днешно време има слаби клиенти за желязна руда –
Коментари Харесай

Увеличаващата се експозиция на Rio Tinto на мед ще добави цвят към нейните запаси

В днешно време има слаби клиенти за желязна руда – както и тези, които желаят да копаят в огромни миньори на желязна руда като Rio Tinto. И въпреки всичко бъдещето за англо-австралийската група не е толкоз анемично, колкото може да наподобява.

Рио не е самичък в генерирането на малко неспокойствие. Добивът като цяло минава през мрачния завършек на стоковия цикъл. Главният изпълнителен шеф Якоб Стаусхолм съумя да укрепи групата, откакто през 2020 година тя взриви скални убежища, свещени за аборигенските племена. Но до момента в който Рио се приготвя за наследяването на Стаусхолм през идващите две до три години — не на последно място посредством поощряване на евентуален претендент Bold Baatar — оставащите насрещни ветрове са всичко е прекомерно явно.

Основният е зависимостта на Рио от желязна руда, която през 2023 година представляваше повече от 80 % от главната облага на групата ebitda. В момента металът претърпява извънредно време, спадайки с съвсем една четвърт от началото на годината до 104 $ за т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР