В днешно време има изобилие от начини, по които човек

...
В днешно време има изобилие от начини, по които човек
Коментари Харесай

Защо в Япония родители ходят на срещи вместо децата си

В днешно време има обилие от способи, по които човек може да открие новата си половинка или даже сродна душа. 
 Япония - страната, в която бакшишът се смята за афектиран
Страната, в която бакшишът се смята за засегнатост

Още една от многото странности на Япония

Социалните мрежи вършат връзката доста по-лесна и гъвкава, само че пък лишават от чара на срещите очи в очи. Често това води до усложнения при общуването онлайн и даже отвращение за такова.

В Япония да вземем за пример се следи една доста забавна наклонност. Родителите взимат нещата в свои ръце и излизат на срещи вместо децата си. В Осака се провеждат бързи срещи, на които родители се срещат с други родители, с цел да разискват обичаните филми, занимания и ползи на техните деца.
 Снимка 633027

Целта е да намерят съвпадане и вероятно половинка на порасналите си деца, които са изгубили предпочитание за срещи. От CNN разбираме, че на една от тези срещи да вземем за пример са за забелязали жена на 60 години приказва с горделивост за 34-годишния си наследник, който работи като начален преподавател.

На друга маса мъж на към 80 години пък приказва разпалено за кариерно насочения си 49-годишен наследник, който работи в електрическа компания. Всеки един от присъстващите на тези бързи срещи е заплатил 14 000 йени или към 96 $.

До този вид срещи сред обезверени родители се стига, тъй като в страната наподобява, че младите не демонстрират интерес към връзките, а са по-кариерно насочени. А за това виновност имат поскъпващия живот, неприятните стопански вероятности, както и взискателната работна просвета.
 Снимка 633025

От 90-те години до 2021 година младите японци са изправени пред неприятни вероятности за претовареност не ниски заплати. За този интервал в страната междинната заплата в Япония е скочила с едвам 5%, докато в други страни от Г-7 като Франция и Германия - с 34%.

" Идеята, че е добре родителите да оказват помощ на децата си да се оженят по този метод, стана все по-разпространена ", споделя Нурико Миягоши, който е шеф на организацията, уредник на бързите срещи.
 Снимка 633026

Според CNN, в има все по-малко подписани бракове и раждаемостта спада и се следи спад в популацията. За 2021 година например броят на записаните бракове е понижен до 501 116, което е рекордно ниско. Последно такива равнища са се следили в края на Втората международна война.

Другият проблем пред страната е, че немалка част от хората, които въпреки всичко се женят, го вършат на по-късен стадий от живота си, когато не им остава доста време за деца. През 2021 година междинната възраст на мъжете, сключващи брак, е била 34 години, а на дамите - 31 години.
 Япония и по какъв начин страната ще изпраща електрическа сила от космоса до Земята
Как Япония ще праща ток от космоса още през 2025 година

Живеем в бъдещето

Правителството се пробва да насърчи по всевъзможен метод раждаемостта, като при започване на годината министър-председателят на Япония - Фумио Кишида, разгласи проекти за финансиране на фамилии с деца.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР