В днешно време гамата от стилни и атрактивни рамки е

...
В днешно време гамата от стилни и атрактивни рамки е
Коментари Харесай

Как да изберете очила според формата на лицето?

В днешно време гамата от стилни и атрактивни рамки е доста разнообразна. Първото предписание за избор на верните очила е да откриете това, което харесвате и да ви накара да се чувствате уверени. Според експерти от онлайн магазин  един от методите да намерите вярната рамка, с цел да разкриете най-хубавите си черти, е да съобразите рамката с формата на лицето, тена на кожата и стилните трендове.

Определете вида на своето лице

Първо би трябвало да разберете какъв е вашият вид. Общо стилистите разграничават седем съществени:
овал – дължината е по-голяма от ширината, скулите са съвсем същите, като най-широката част на челото, а гладкият силует на челюстта приключва овала;кръг – ниско чело, цялостни бузи, скулите са най-широката част. Измерванията по дължина и широчина са идентични, сходството с кръга се дължи на гладка линия на косата и мека заоблена брадичка;квадрат – еднообразно е по широчина и височина, брадичката и челюстта са солидни и ъгловати;сърце – остра брадичка, последователно се уголемява до скулите, челото е най-широката част;правоъгълник – съвсем като овал, удължено на височина, само че с ъгловата челюст и необятно чело, скулите са със същата широчина като челюстта и челото;триъгълник – линията на скулите и ширината на челото са почти идентични, последователно се стеснява до остра брадичка;ромб – сходно на овал, само че челото е заострено, а брадичката е тясна, което прави линията на скулите образно да се уголемява.
Трудно е да се сведат всички хора до седем вида, само че нормално избрани черти доминират във всяко лице.
Какво би трябвало да знаете, когато избирате очила съгласно формата на лицето си
Очилата са освен нужда за четене, за хора с проблеми със зрението и предотвратяване от слънчевите лъчи, само че и моден аксесоар, който ще добави всяка визия. За да намерите своята форма измежду разнообразието от рамки, би трябвало да вземете поради някои фактори:
определете вида на лицето си и изберете дизайна на слънчеви очила, който ще бъде най-благоприятен за вас;вземете поради обстоятелството, че има малко чисти форми. Обикновено лицето съчетава черти от разнообразни типове;не се колебайте да пробвате допустимо най-вече модели, било то кръгли, квадратни, пеперуда и други. Изберете модели с разнообразни цветове и дизайн;уверете се, че аксесоарът подхожда на цвета, цялостния жанр и визията ви;консултирайте се със стилист или съветник от оптиката, в случай че не можете да извършите избор сами;не забравяйте удобството – хубостта и модата са значими фактори, само че комфортът и сигурността при избора са доста по-важни;
изберете истински маркови дамски или мъжки очила, които ще ви служат правилно години напред.
Трябва да се чувствате удобно, като носите тези аксесоари. Те не би трябвало да оказват напън върху слепоочията и моста на носа ви. За да ревизирате дали това са вашите очила, би трябвало да се наведете напред с тях. Ако определената рамка не се е изплъзнала до върха на носа, тогава изборът е верен. Избраният модел би трябвало да пасва на пропорциите на лицето, да скрива дефекти и да акцентира достолепието. Никеловият материал не е подобаващ за хора, склонни към алергии. По-добре е да изберете сплави от неръждаема стомана, както и исполин, злато или сребро. Металните аксесоари нормално устоят доста по-дълго от пластмасовите.
Изберете вярната форма
За овална форма са подобаващи съвсем всички типове очила. Основната задача е да се поддържат хармонични пропорции. Най-добре е ширината на рамката да е равна на най-широката част на лицето или малко по-широка, а горната линия да съответствува с тази на веждите. Ако имате меки черти, пробвайте се да изберете рамки с гладка форма, заоблени, без остри ъгли. Ако чертите ви са по-остри, тогава по-подходящи са строги, сбити рамки. Най-предпочитани са моделите пеперуда, квадратни или котешко око.

Когато избирате очила за кръгла форма, би трябвало да обърнете внимание на моделите, които образно издължават и го вършат допустимо най-близо до овал. Дайте желание на рамка с прави линии и остри ъгли (квадрат, правоъгълник, триъгълник).

Сърцевидното лице има меки линии. При избора би трябвало да обърнете внимание да не увеличавате образно горната част. Подходящи са заоблени, кръгли модели, стеснен джъмпер, летец и други.

Квадратното се характеризира с необятни скули и ъгловата необятна брадичка. Можете да балансирате образно пропорциите му със заоблени рамки (кръгли, овални). Те ще омекотят ъгловостта, ще придадат мекост. Препоръчват се маркови моделите вид летец. При избор на модели за удължена форма можете да се доверите на цветни и ярки квадратни типове. Те образно понижават и изглаждат грубите черти, като в това време омекотяват ъглите.

Най-важно е да заложите на артикул, който ще ви накара да се чувствате уверени и ще изглеждате добре с него. В множеството случаи очилата ще бъдат неизменима част от вашето всекидневие. Поради тази причина вземете най-хубавото за себе си.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР