В днешно време е много трудно човек да стои далеч

...
В днешно време е много трудно човек да стои далеч
Коментари Харесай

Робин Шарма, технологиите и как предаваме таланта си

В днешно време е доста мъчно човек да стои надалеч от смарт телефона си. Тази дребна джаджа ни предлага елементарен достъп до съвсем всичко, от което имаме потребност, където и да се намираме.

И тъй като обществените мрежи пък вървят ръка за ръка с пристрастяването към телефона, това стартира да се трансформира в голям проблем. Точно пристрастяването към телефона, таблета и компютъра е в основата на множеството ни провали, съгласно Робин Шарма.

Шарма е прочут с мотивационните си лекции, като не една и две компании са прибягвали до услугите му. В едно от последните си видеа той коментира и по какъв начин съгласно него правим изменничество по отношение на гения си.

В основата на всичко е технологията. Робин Шарма споделя, че всеки от нас ревизира телефона си приблизително по над 100 пъти дневно. Това води до разпръскване - разпръскване по отношение на работата ни, а в дълготраен проект и разпръскване по отношение на задачите и упоритостите ни.

Избирайки да ревизираме известията си на всеки пет минути, в действителност се опитваме да избягаме от нещо, което е загнездено надълбоко в съзнанието ни - това, че страдаме от някои наши избори в живота и считаме, че не сме пълноценни.

Според Шарма, с разсейването бягаме от същинските проблеми, а в доста случаи то е в основата на неуспехите в персонален и професионален проект.

Пример за целенасочен и съумял човек е Бил Гейтс, тъй като в годините, когато е разработвал Microsoft, не е желал нищо странично да го разсейва от задачата му. Ето за какво се е отказал то гледането на телевизия и слушането на музика за прочут интервал от време. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР