В днешно време децата прекарват все повече време в седнало

...
В днешно време децата прекарват все повече време в седнало
Коментари Харесай

Значението на ергономията за правилната стойка и здравето на децата

В днешно време децата прекарват от ден на ден време в седнало състояние – било то в учебно заведение, до момента в който пишат своите домашни работи или играят на електронни устройства. В тази връзка, ергономията играе основна роля за тяхното общо здраве и развиване. Правилният мебелен дизайн може доста да повлияе на стойката, комфорта и тонуса на децата, спомагайки за попречване на дълготрайни здравословни проблеми. В портфолиото на мебелния бранд RFG ще откриете многообразие от училищен ергономични мебелни решения за разнообразни възрасти и потребности.

Ролята на ергономията в детското развиване

Ергономията съставлява науката за планиране на артикули, които дават отговор на нуждите на човешкото тяло, и е от значително значение за основаването на среди, където децата могат да седят, учат и играят комфортно. Когато учениците употребяват мебели, които не са съобразени с размера или съответните извивки на тяхното тяло, това може да докара до неправилна стойка, която с течение на времето може да аргументи разнообразни здравословни проблеми, в това число болки в гърба, мускулни напрежения и даже проблеми с дишането.

Според American Occupational Therapy Association вярната ергономия може да усъвършенства способността на детето да се концентрира и учи дейно. Когато малчуганът има съответно съоръжение, той е по-малко податлив да се изморява, което му разрешава да се концентрира по-добре върху дилемите си.

Влиянието на неправилната стойка върху здравето

Погрешната стойка на човек в неговото детство и юношество може да има трайни резултати върху здравето му отсега нататък. Продължителните интервали на седене в неправилна позиция могат да доведат до деформиране на гръбначния дирек, което може да провокира хронични болки и мускулно-скелетни разстройства по-късно в живота. Британската асоциация на хиропрактиците оповестява, че неправилната стойка е водеща причина за болки в гърба измежду младежите, постоянно заради несъответстващо и неуместно мебелно съоръжение у дома и в учебно заведение.

Децата, които се прегърбват над бюрата си или седят на столове, прекомерно високи или ниски за тях, са изложени на по-висок риск от развиване на проблеми с гръбначния дирек. Те могат съществено да повлияят на тяхното самочувствие и убеденост, изключително в случай че изпитват дискомфорт или болежка в образователните часове измежду съучениците си.

Основни ергономични характерности, които би трябвало да се имат поради

При избора на мебели за деца, било то за учебна среда или за домашно образователно пространство, е значимо да се обърне внимание на ергономичните характерности, които предизвикват здравословната стойка. Основнитемебелни детайли, на които родителите би трябвало да отдадат значение, включват:

Регулируеми столове и бюра: Мебелите, които могат да се настройват по височина, разрешават на детето да пораства дружно с тях, осигурявайки опция стъпалата му да са равно стъпили на пода, а коленете да са под оптималния ъгъл от 90 градуса.

Поддържаща облегалка: Столовете с добра лумбална опора оказват помощ за поддържане на естествената извивка на гръбнака, предотвратявайки прегърбването и облекчавайки напрежението в кръста и врата.

Поставка за крайници: За децата, чиито крайници не доближават до пода, поставката за крайници може да се трансформира в спасението, осигуряващо нужната поддръжка за краката и бедрата.

Правилна височина на бюрото: Бюрата би трябвало да бъдат на такава височина, че лактите на детето да могат да стоят отпуснати комфортно под ъгъл от 90 градуса по време на използването на бюрото.

Според водещ ергономичен бранд,инвестицията в ергономично проектирани мебели освен оказва помощ за поощряване на вярната стойка, само че и за попречване на умората и дискомфорта, които могат да отвлекат вниманието на детето от образователния развой.

Осигуряването на достъп на децата до ергономично проектирани мебели е от значително значение за тяхното физическо здраве и научен триумф. Инвестирайки в мебели, които вярно поддържат тялото на учениците, родителите могат да оказват помощ за попречване на развиването на дълготрайни здравословни проблеми и да насърчат по-здравословен и работлив метод на живот. RFG предлага многообразие от ергономично проектирани детски мебели, които слагат акцент върху здравето, комфорта и адаптивността, улеснявайки децата при поддържането на вярна стойка и при фокусирането върху образователния развой. Посетете www.rfg.bg, с цел да разгледате сбирката на марката и да осигурите на детето си най-хубавата основа за здравословно и продуктивно бъдеще.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР