В днешно време 80% от информацията е базирана и пазарът

...
В днешно време 80% от информацията е базирана и пазарът
Коментари Харесай

Пазарът на технологиите се оценявана на около 400 млрд. лева годишно

В днешно време 80% от информацията е основана и пазарът на технологиите се оценена на към 400 милиарда лв. годишно. Няма софтуерно решение, софтуерно средство или софтуерна промишленост, която да не употребява географските осведомителни системи.
Това разгласи транспортният министър Росен Желязков по време на конференция, отдадена на 20-тата годишна на Световния ден на Географските осведомителни системи (ГИС).

Географска информационна система технологиите намират все по-голямо приложение, тъй като това не са единствено карти, данни и модели, а това е цялост от подлежаща на шерване информация, която е гаранция за съгласуемост, бистрота и успеваемост, уточни транспортният министър.

В Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС) сега се осъществя един огромен план от ЕСРИ България, който ще даде опция за събиране на ръководство, култивиране и шерване на информация за инфраструктурата на страната. Това ще докара до бързо развиване на високоскоростните мрежи, посочи Желязков.

Евгения Караджова, шеф на ЕСРИ България изясни, че Географските осведомителни системи са хуманна технология, която ни оказва помощ да разберем нашия свят и човешкото въздействие върху него.

По време на конференцията бяха разисквани най-новите софтуерни благоприятни условия на Географските осведомителни системи и ефикасното им потребление за потребностите на запазване на околната среда, ръководство при рецесии, градско обмисляне и доста други.

Нещо повече - бяха показани още Интегрирана Географска информационна система платформа на Министерство на вътрешните работи за престъпни разбори, ръководство при рецесии и обезпечаване на публичния ред, Информационна система за агростатистика на Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Географска информационна система система за ръководство на индустриални зони и други

Сред интернационалните експерти, които взеха присъединяване във форума, е Стефан Йенсен, шеф на отдела за ръководство на данни в Европейска организация по околна среда (ЕАОС). Той показа приложението на Географска информационна система технологиите в поддръжка на европейските политики за екология и запазване на околната среда.

Пино Нобиле, шеф " Геопорстранствени технологии " в централния офис на НАТО в Брюксел, също ще се включи в конференцията. Той показа Географска информационна система системата на НАТО, основана на ArcGIS, която подкрепя дейностите по обмисляне и ръководство, и която се явява съществена ИТ платформа за разбори, взимане на осведомени решения и съдействие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР