В днешния забързан свят е лесно да пренебрегнем значението на

...
В днешния забързан свят е лесно да пренебрегнем значението на
Коментари Харесай

Какво разкрива времето, когато се събуждате за характера ви

В днешния забързан свят е елементарно да пренебрегнем смисъла на навиците ни за сън и тяхното влияние върху нашия темперамент. Едно такова въздействие е часът, в който се разсънваме. Това може да разкрие доста за нашата персона, държание и даже нашите цели. В тази публикация ще изследваме другите аспекти на вашата персона, които могат да бъдат изведени от времето, когато нормално се събуждате.

Ранно пиле рано пее – проведена и виновна

Ако сте от хората, които стават преди слънцето, вие евентуално сте мощно проведен и виновен субект. Хората, които са ранни птици, постоянно ценят рутината и структурата в живота си. Те също по този начин са склонни да бъдат по-продуктивни денем и избират да свършат дилемите си, преди да стартира работният ден. Тази линия на характера може да докара до триумф в кариерата и персоналните връзки, защото демонстрира надеждност и дарба за ръководство на времето дейно.

Нощна сова – изобретателна и интровертна

От друга страна, тези, които обичат да спят до късно, постоянно се разказват като нощни сови. Тези хора са най-активни вечер и може да се борят с ранното ставане. Ако сте нощна сова, евентуално сте изобретателен и интровертен субект, който намира ентусиазъм в тихите часове на нощта. Тази линия на характера може да ви направи отличен мъдрец и иноватор, само че може също по този начин да затрудни спазването на крайни периоди или придържането към постоянен график за сън.

Златната среда – уравновесен и адаптивен

Повечето хора не попадат изрично в крайностите на ранните чучулиги или нощните сови. Ако се събуждате почти едновременно всеки ден, вие евентуално сте уравновесен и адаптивен човек, който може да се оправя с разнообразни обстановки и графици. Тази линия на характера допуска, че сте гъвкави и способни да се адаптирате към изменящите се условия, което може да бъде огромно преимущество както в професионален, по този начин и в персонален проект.

Нередовни привички за сън – импулсивни и спонтанни

Някои хора имат непостоянни привички за сън, като да вземем за пример да спят до късно през уикендите, откакто са били ранобудни през седмицата. Ако вашият график за сън варира постоянно, може да сте импулсивна и спонтанна персона, която се управлява повече от настроението и страстите, в сравнение с от конструкция и рутина. Въпреки че тази линия на характера може да докара до вълнуващи прекарвания и спонтанни решения, тя може също по този начин да аргументи стрес и компликации при планирането и организацията.

Сънливост денем – идеалист и подсъзнателен

Хората, които се борят със сънливостта денем, без значение от това по кое време са си легнали, може да са мечтатели и интуитивни персони. Те постоянно са надълбоко свързани със своите страсти и са склонни да вземат решения въз основа на вътрешното си възприятие, вместо на логиката. Докато тази линия на характера може да докара до мощна прочувствена просветеност и креативно мислене, тя може също по този начин да затрудни вземането на практични решения и слагането на ясни цели.

Събуждането в 3 сутринта може да значи няколко неща за вашия темперамент и изцяло богатство. Ето някои вероятни пояснения за какво може постоянно да се събуждате по това време:

Стрес и безпокойствие

Една от най-честите аргументи за пробуждане в 3 сутринта е стресът и безпокойството. В актуалния свят мнозина се борят с високи равнища на стрес, което може да наруши моделите им на сън. Когато мозъкът ви е ангажиран с терзания или паники, тялото ви може да премине в положение на нараснала зоркост, което затруднява заспиването още веднъж.

Депресия

Депресията може също да способства за събуждането в 3 сутринта. Хората с меланхолия постоянно изпитват промени в моделите на съня, в това число проблеми със заспиването или ранно пробуждане. Ако откриете, че постоянно се събуждате по това време и изпитвате възприятие на безизходност, горест или липса на интерес към дейностите, които в миналото сте обичали, значимо е да потърсите поддръжка от експерт по психологично здраве.

Лишаване от сън

Лишаването от сън може да докара до фрагментиран сън, което включва къси интервали на сън, разграничени от интервали на бодрост. Един от тези интервали на бодрост може да се случи в 3 сутринта. Освен това, в случай че имате неприятен сън през нощта, може да се разсъните по-лесно, когато чуете звук или имате разстройства в средата на нощта.

Циркаден темп

Вашият циркаден темп, вътрешният часовник на тялото ви, управлява моделите ви на сън и бодърстване. Разстройствата на циркадния темп, като тези, породени от работа на смени или джет лаг, могат да доведат до проблеми със съня, в това число пробуждане в 3 сутринта.

Медицински положения

Различни медицински положения могат да причинят пробуждане в 3 сутринта, в това число хипертиреоидизъм (свръхактивна щитовидна жлеза), хипогликемия (ниски равнища на кръвната захар) и сънна апнея (хронично прекъсване на дишането по време на сън). Ако постоянно се събуждате по това време и изпитвате други признаци, значимо е да се консултирате със здравен експерт.

Активност на пикочния мехур

С напредването на възрастта може да забележите, че би трябвало да уринирате по-често през нощта. Това е изключително постоянно срещано при хора с проблеми с простатата, само че може да засегне и двата пола. Ако се събуждате в 3 сутринта заради нужда от тоалетна, може да обмислите да извършите промени в диетата си, с цел да намалите приема на течности вечер, или да говорите със здравен експерт за лекуване на главното положение.

Медикаменти и субстанции

Някои медикаменти и субстанции, като стимуланти и някои медикаменти за алергия, могат да попречат на съня ви и да ви накарат да се разсъните в 3 сутринта. Ако преди малко сте почнали ново лекарство или сте трансформирали дозата, това може да е повода за проблемите ви със съня. Говорете със здравен експерт, с цел да обсъдите евентуалните странични резултати и различни благоприятни условия за лекуване.

Не забравяйте, че е обикновено да се събуждате един път или два пъти на нощ, с цел да отидете до банята. Проблемът поражда, когато тези събуждания не престават и пречат на способността ви да заспите още веднъж. Ако постоянно се събуждате в 3 сутринта и изпитвате усложнения със съня, значимо е да идентифицирате главната причина и да разработите тактика за възстановяване на качеството на съня си. Това може да включва промени в метода на живот, техники за релаксация или професионална помощ.

Времето, когато се събуждате, може да даде скъпа визия за вашия темперамент, държание и метод на живот. Независимо дали сте ранна птица, нощна сова, уравновесен субект или някой с променлив график за сън, разбирането на вашите неповторими черти може да ви помогне да подобрите взаимоотношенията си, да вземете по-добри решения и да живеете по-пълноценен живот. Така че, прегърнете естествения си темп и оставете характера си да проличи!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР