В днешния все по-динамичен свят вие ни помагате да открием

...
В днешния все по-динамичен свят вие ни помагате да открием
Коментари Харесай

Румен Радев пред НАТФИЗ: Помагате ни да търсим устоите на нашите морални ценности

В днешния все по-динамичен свят вие ни помагате да открием какво в действителност ни прави хора и къде да търсим устоите на нашите морални полезности. Това съобщи президентът пред студентите и преподавателите от Националната академия за театрално и кино изкуство по случай Световния ден на театъра – 27 март.

България обичайно отбелязва празника с тържествена гала по връчването на националните награди ИКАР на Съюза на артистите в България. Тъй като доста от преподавателите, възпитаниците и студентите на НАТФИЗ тази година са с номинации в другите категории, академията означи празника ден по-рано с танцовия театър „ Дъх разстояние “, а специфичен посетител на събитието бе президентът Румен Радев. На спектакъла участва и ректорът на Националната академия за театрално и кино изкуство проф. Станислав Семерджиев.

Президентът поздрави възпитаниците на проф. Петя Цветкова и доктор Александър Манджуков, които показаха танцовия театър, за демонстрираните професионализъм и безрезервност. „ Знам какъв брой доста труд има зад хубостта и лекотата на вашите придвижвания “, уточни президентът пред студентите. Той се обърна и с благодарност към преподавателите и университетския състав за това, че са съумели през годините на превратности да запазят традициите на българската театрална и кино школа и да ги съчетаят със модерни прогресивни креативен форми и способи на преподаване. „ Поздравявам ви, че с работата си изведохте НАТФИЗ на челни позиции измежду европейските просветителни институции в региона на театралното и кино изкуство “, сподели още президентът Румен Радев.

Държавният глава пожела триумф на студентите в креативния им път и в благородната им общественополезна задача да продължат да водят морално обществото ни напред. В рамките на визитата си в НАТФИЗ президентът организира среща с ректора на образователното заведение проф. Станислав Семерджиев, както и неофициален диалог със студенти от академията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР