В днешния свят изглежда, че всеки е срещу всеки, но

...
В днешния свят изглежда, че всеки е срещу всеки, но
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Намесата на Русия в които и да е избори не е новина

В днешния свят наподобява, че всеки е против всеки, само че ние като страна също имаме национални ползи. Да, от време на време имаме разлики със Съединени американски щати, само че все пак нашето място сигурно е в Европейски Съюз и НАТО. Външната ни политика към момента е национално решение, което не всеки път се образува елементарно. Ние следваме нашите ползи, измежду които са отбраната на демокрацията и правата на индивида. Това съобщи вицепремиерът и външен министър на страната Екатерина Захариева в студиото на предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.

,,Притесненията за интервенция на Русия в избори не са от скоро, т.е. това не е вест. По този мотив Европейски Съюз сътвори звено за бързо реагиране, с цел да може всички дружно да се борим против хибридните офанзиви, пропагандата и подправените новини'', уточни още първият ни посланик.

По думите ѝ прогнозите, че идващият Европейски парламент ще бъде ангажиран от една трета евроскептични партии е до известна степен и притеснително.

,,Нека да има евроскептици, само че дано техните рецензии във връзка с Съюза да бъдат градивни, а не за да го разрушат'', акцентира Захариева.

Относно политическата рецесия във Венецуела външният ни министър още един път подсети, че българската позиция е солидаризирана с тази на Европейски Съюз.

,,Още през 2017 година Европейски Съюз не призна за законни резултатите от президентските избори във Венецуела, защото те ни минимум не се приближиха до демократичните стандарти. Венецуелският народ е този, който би трябвало да реши кой да го ръководи, само че би трябвало да е посредством демократични избори'', разяснява тя и предизвести, че военна намеса във Венецуела от страна на Съединени американски щати би бил най-лошият вероятен сюжет.

,,Решението за присъединението на Македония в НАТО е взето още през 2008 година Оттогава България непрекъснато е отстоявала политиката си на отворени порти за Македония в НАТО'', съобщи министър Захариева и изрази вяра, че подписаният Договор за добросъседство ще продължи да се извършва и в бъдеще.

,,Договорът е подписан и той основава изискванията за другарство и добросъседство, заради което би трябвало да работи. Не би трябвало повече да лъжем поколенията си'', безапелационна бе Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР