В днешния несигурен финансов пейзаж намирането на правилната инвестиционна възможност

...
В днешния несигурен финансов пейзаж намирането на правилната инвестиционна възможност
Коментари Харесай

Защо трябва да вложите $5000 в 6-месечен компактдиск сега

В днешния нерешителен финансов пейзаж намирането на вярната капиталова опция може да бъде предизвикателство. В края на краищата, актуалният пазар е непредвидим и доста вложители биха предпочели да имат непоклатимост и прилична възвръщаемост на парите си, без да ги заключват за нескончаем интервал от време.

Тук влиза в деяние документът за депозит (CD). С CD вие получавате нискорисков метод да инвестирате парите си, като в същото време печелите обезпечена възвръщаемост. Няма доста други типове вложения, които могат да предложат същите преимущества. И 6-месечните компактдискове са изключително привлекателни сега, тъй че може да има доста смисъл да депозирате $5000 в един през днешния ден.

Намерете най-хубавите цени за CD, които можете да спечелите в този момент.

Защо би трябвало да вложите $5000 в 6-месечен CD в този момент

Има няколко аргументи за какво би било от изгода да вложите $5000 в 6-месечен компактдиск в този момент, в това число:

6-месечните компактдискове оферират едни от най-високите лихвени проценти

Една от главните аргументи да инвестирате в 6-месечен CD в този момент е атрактивните лихвени проценти, които те оферират сега. Исторически видяно, краткосрочните компактдискове са осигурявали по-ниска възвръщаемост спрямо техните дълготрайни сътрудници. Финансовият пейзаж обаче се промени и 6-месечните проценти на CD към този момент опонират на тази наклонност.

Например, сега е допустимо да намерите 6-месечен CD, предлагащ ставки от 5,5% или по-високи, само че 3-годишните CD ставки доближават най-много от към 4,65%. И ставките за 5-годишни компактдискове също са приблизително по-ниски. Това значи, че като изберете да вложите $5000 в 6-месечен CD, можете да увеличите парите си по-бързо за къс интервал от време, без да се ангажирате с дълготрайна инвестиция.

Научете повече за днешния 6-месечен Цените за CD тук.

Фиксираният лихвен % предлага предвидима възвръщаемост

С 6-месечен CD вие знаете тъкмо какво да очаквате във връзка с възвръщаемостта на вашите $5000. За разлика от фондовия пазар, където цените могат да варират извънредно, вашият компактдиск ще завоюва закрепена рента през целия си период. Тази предсказуемост може да бъде изключително привлекателна за вложители, които избират постоянна, обезпечена възвръщаемост на инвестицията си без безпокойствие от неустойчивост на пазара.

И до момента в който други лихвоносни сметки, като високодоходни спестовни сметки, сега оферират сравними ставки, те също са променливи. Така че, в случай че вложите парите си в този вид сметка и има повсеместен спад в средата на лихвените проценти, възможностите са лихвеният %, който печелите за вашите $5000, също да се намали.

Но това няма да се случи с CD; ще продължите да печелите със същия висок % през целия период на CD.

6-месечен CD предлага ликвидност и еластичност

Шестмесечен CD предлага баланс сред заключване парите си надалеч за нескончаем интервал от време и ги поддържате елементарно налични. Докато по-дългосрочните компактдискове могат да обвържат средствата ви с години, 6-месечният компактдиск ви разрешава да получите достъп до парите си релативно бързо. Ако ненадейно се нуждаете от вашите $5000 за незабавен случай или възникне по-изгодна капиталова опция, няма да се постанова да чакате години, с цел да получите достъп до средствата си, без да понесете солидни наказания.

Рисковете са ниски при този вид сметка

CD дисковете са известни със своята сигурност и непоклатимост. Когато инвестирате в CD, вашият принципал нормално е застрахован до $250 000 от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) или сходна организация. Това значи, че първичната ви инвестиция е предпазена, даже в случай че финансовата институция банкрутира, и ще спечелите контрактувания лихвен % за 6-месечен интервал, предлагайки успокоение и инвестиция с невисок риск.

Това е образован метод да диверсифицирате вашите вложения

Диверсифицирането на вашето капиталово портфолио е съществена тактика за понижаване на риска. Като вложите $5000 в 6-месечен CD, можете да разпределите част от средствата си към нискорисков, лихвоносен актив. Това добавя по-рисковите вложения в акции, недвижими парцели или други инициативи, създавайки уравновесено портфолио, което може да помогне за намаляване на евентуалните загуби при по-променливи вложения.

Долната линия

В днешния финансов климат, когато има неустановеност и пазарните условия могат да се трансформират бързо, слагането на $5000 в 6-месечен компактдиск е интелигентен ход за доста вложители. По-високите лихвени проценти, ликвидност, невисок риск, изгоди от диверсификация и предвидима възвръщаемост го вършат безапелационна алтернатива. Така че, в случай че търсите сигурен и печеливш метод да увеличите спестяванията си в кратковременен проект, помислете дали да не се възползвате от преференциалните 6-месечни цени за CD, налични в този момент.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР