"В днешния глобален свят е важно, че вие, с вашата

...
"В днешния глобален свят е важно, че вие, с вашата
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с българската общност в Лондон

"В днешния световен свят е значимо, че вие, с вашата работа и триумфи, издигате името на България като страна, в която има хора, на които може да се разчита, честни, с гений, умения и нюх към новото ".

Това съобщи президентът Румен Радев на среща със сънародниците ни в Лондон нощес. "Мога да ви подсигурявам, че вашият триумф не е просто ваш персонален триумф, а на първо място триумф за България ", уточни Радев, представен от Българска телеграфна агенция. Той означи, че българската общественост тук е внушителна освен като брой, а и като % трудова претовареност. "Вие разбихте един мит, че българите идват тук, с цел да се възползват от обществени помощи, статистиката демонстрира, че вие давате огромна добавена стойност и принос към стопанската система тук ", добави президентът.

Той сподели, че е внушителна и групата българи, които получават образованието си в английски университети и уточни, че мощно има вяра, че те ще намерят мотивация да се върнат и да вложат своята сила и гений за развиването на България. "Защото страната ни има потребност от хора като вас - високо образовани, интелигентни, събрали познания и опит в редица значими области, вие носите освен знание, само че и различен модел публични връзки ", означи президентът.

Румен Радев разяснява и Брекзита. "Вярвам, че ще се откри едно решение, тъй че вашите права по никакъв метод да не бъдат ощетени - за това има консенсус във всички български институции ", съобщи президентът.

Хората задаваха разнообразни въпроси - за младежите, за българските учебни заведения, а и какво мисли президентът за обстановката в България и какво ще се случи. Радев сподели, че би поставил въпроса по този начин - не какво ще се случи, а какво ние ще създадем. "Не единствено една или две институции, какво ще създадем всички жители на България, тъй че да имаме едно в действителност положително бъдеще ", съобщи президентът.

При идването на президента в посолството ни в Лондон, където беше срещата със сънародниците ни, стояха българи с плакати. Ние сме неофициална организация, ще връчим петиция на президента да се ангажира по някакъв метод против нещата, които се случват в България, изясни един от тях - Емил Русанов, издател на вестник "Будилник ". Според него сме подложени на геноцид и сме нацията с най-висока смъртност и най-ниска раждаемост. "Искаме да предизвикваме референдум за директно присъединяване на българските жители в ръководството на страната ", съобщи още Русанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР