В днешния динамичен и глобален свят свързаността се измерва с

...
В днешния динамичен и глобален свят свързаността се измерва с
Коментари Харесай

Президентът Радев се срещна с българската общност в Аман

В днешния динамичен и световен свят свързаността се мери с контактите сред хората, а нашите сънародници, живеещи в Йордания, и йорданците, приключили български университети, са живата връзка сред двете страни.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща в Аман с представители на българската общественост в Йордания, оповестиха от прессекретариата на президентството. Президентът акцентира, че откриването на посолство на Кралство Йордания в България ще укрепи още повече връзките сред двете другарски страни и ще насърчи разговора сред хората и бизнеса.

Работим за задълбочаване на разговора сред България и Йордания на най-високо равнище, тъй като от това зависи да се развиват всички останали сфери от съвместен интерес, съобщи президентът. Той изрази вяра, че тази аудиенция ще даде прагматични резултати предвид на икономическия конгрес, проведен в границите на визитата в Аман, с присъединяване на представители на 30 български компании и институциите, насърчаващи  връзките сред бизнеса.

„ Както България, по този начин и Европейски Съюз регистрират огромните старания на Хашемитското кралство да гради сигурност, мир и непоклатимост в района. Вие носите на плещите си огромен честен товар “, съобщи още президентът и добави, че страната ни поддържа мирните и градивни начинания на Йордания за стабилизиране на района. По думите на българския държавен глава, с помощта на уравновесената си политика страната се е оформила като остров на непоклатимост в Близкия Изток.

Президентът уточни, че концентрацията на огромен брой бежанци в Йордания натоварва просветителната, обществената система и финансите на страната. „ В лицето на България имате правилен другар и страната ни прави всичко съгласно опциите си да оказва помощ, а по линия на Европейски Съюз и Организация на обединените нации поддържа мирните начинания на Кралството “, сподели Румен Радев.

В срещата участваха представители на Клуба на приключилите в България йордански жители, представители на българската общественост в Йорданския университет, наши сънародници, които живеят и работят в Йордания. Те желаеха да бъде основано неделно учебно заведение в Аман за децата на българската общественост, както и да бъде улеснено придобиването на българско поданство за децата от смесени фамилии и за хората, които са работили в България. Президентът предложения повече йордански младежи да следват в българските висши учебни заведения.

Снимка: президентство
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР