В днешния ден Тesla ще направи дългоочаквания си дебют в

...
В днешния ден Тesla ще направи дългоочаквания си дебют в
Коментари Харесай

Tesla дебютира в S&P 500

В днешния ден Тesla ще направи дълго чакания си дебют в показателя S&P 500 след рекордно високо разпалено търгуване в предишния петък.

Компанията на Илон Мъск ще стане най-ценния бранд, добавян към главния бенчмарк на Уолстрийт в миналото и ще дава отговор за към 1.69% от показателя съгласно анализатора Хауърд Силвърблат, съобщи „ Ройтерс “.

Акциите се покачиха с към 70% от средата на ноември, което беше оповестено присъединението на Tesla към S&P 500, а от началото на 2020 година са скочили със 700%.

Добавянето към показателя значи, че фондовете, проследяващи показатели, са изкупили скъпи бумаги на стойност 90.3 милиарда $ до края на сесията в петък, тъй че техните портфейли да отразяват показателя. Промяната влиза в действие преди откриването на търговията в понеделник, а Tesla ще замести компанията Apartment Investment and Management.

Според Силвърблат на всеки 11.11 $ придвижване на Tesla S&P 500 ще се трансформира с един пункт.

Пазарната капитализация на производителя на коли доближи 660 милиарда $ през последните месеци, като една пета от акциите му са владеене на създателя Илон Мъск.

По-рано стана ясно, че Tesla ще бъде добавена към показателя с една стъпка преди търговията на 21 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР