В днешния ден се очаква натоварване и засилен автомобилен трафик

...
В днешния ден се очаква натоварване и засилен автомобилен трафик
Коментари Харесай

Очаква се интензивен трафик по „Хемус“ по посока Варна

В днешния ден се чака натоварване и засилен авто трафик по автомагистрала „ Хемус “ от София към Варна. В момента се правят строително-ремонтни действия на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ и има въведена краткотрайна организация на придвижването. Взети са спомагателни ограничения за облекчение на трафика. Това изясни пред bTV Петър Соколов, шеф на „ Охранителна полиция “ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в София.

„ От 8:00 до 14:00 часа през днешния ден товарните коли над 12 тона ще се отклоняват на 30-ия км на „ Хемус “ по обходен маршрут, с цел да може колите умерено да минават през тунелите “, уточни още той.

При затрудняване на трафика ще се подхващат периодически ограничения по отваряне на две ленти в двата тунела. Има екипи и от двете им страни.

Към момента придвижването по автомагистрала „ Тракия “ към Пловдив е умерено. По нея няма въведена краткотрайна организация, има спомагателни екипи, които управляват скоростните режими. Не се позволява моторни транспортни средства да минават през лентата за наложително прекъсване.

За 1-ви януари са подхванати спомагателни ограничения по отношение на противоположното пътешестване на колите към София. Тогава от 11:00 до 20:00 часа ще бъдат отворени и двете ленти в тунелите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР