В днешния ден не трябваше да се гласува само оставката

...
В днешния ден не трябваше да се гласува само оставката
Коментари Харесай

Даниел Митов: Днес трябваше да гласуваме не само оставката на Янев, а на цялото правителство

В днешния ден не трябваше да се гласоподава единствено оставката на министър Янев, а трябваше да се гласоподава оставката на целия кабинет, тъй като този кабинет се провали в доста връзки. Това болшинство се е разпаднало към този момент по геополитическа ос. Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

" Първо – провали се в това да планува войната, която избухна до нашите граници. Много хора предвидиха войната. Когато имаш непостижим ултиматум към НАТО, когато имаш скупчване на стотици хиляди съветски бойци на границата с Украйна, когато западните страни си изтеглят дипломатите и жителите от Киев и когато съветската реторика във връзка с Украйна се радикализира – би трябвало да предвидиш, че нещо ще се случи ".

Тогава на господин Петков не му дрънчеше на война и малко по-късно войната стартира, добави Митов. Правителството се провали и да откри народен консенсус във връзка с българската позиция, добави Митов.

" Когато става въпрос за гласоподаване на оставка на министър, това е гласоподаване против държавното управление, ние на процедура спасихме държавното управление в един случай, когато трябваше да се одобри декларация на Народното събрание, с която министър-председателят да отиде в Брюксел. Това имаше поради съгласно мен госпожа Захариева, когато сподели, че сме ги избавили. Ако нямаше декларация на Народното събрание, господин Петков трябваше да върви там с някакви лични разбирания. Ние виждаме, че той има много лекомислен взор върху външната политика и надали щеше да може със самочувствие да поддържа и глобите, и всичко, което се говорило вътре и се обсъждало на съвета на Европейския съюз ", означи Даниел Митов.

По думите му държавното управление се проваля непрестанно даже и в елементарните, ежедневни неща.

Малко по-късно Даниел Митов написа пост в профила си във Facebook, в който уплътни казаното по bTV.

Според него държавното управление " се провали в доста връзки и не съумя да планува войната на Русия в Украйна. Докато ние говорихме по тази тематика на Кирил Петков не му " дрънчеше на война ". Част от обединението отхвърли да гласоподава в поддръжка на глобите против Русия – Българска социалистическа партия. Това болшинство се е разпаднало по геополитическа ос ".

И добави:
" Кирил Петков има много лекомислен взор върху външната политика. А държавното управление се проваля даже в ежедневните и елементарни неща. Цената на бензина е над 3 лв., а хората не могат да си платят сметките за електричество. От ГЕРБ-СДС предложихме ограничения, само че ръководещите отхвърлиха да ни чуят. И в този момент оферират заеми на хората, с цел да си платят тока.

На няколко пъти сме питали Кирил Петков за какво не е изискал оставката на Стефан Янев. Той трябваше да види, че при тежък геополитически разлом министърът на защитата ще заеме напълно друга позиция от тази, която Кирил Петков желае да е позиция на държавното управление. Когато стартира дебата дали в България да се разположат съюзническите войски, Кирил Петков се съгласяваше със Стефан Янев и фантазиите му за български батальон и така нататък

Тази коалиция сега е коалиция, която е обединена от неполитическа пристрастеност на ненавист към техния политически конкурент. Българска социалистическа партия не поддържат глобите против Русия, Кирил Петков ги поддържа. Това шизофренно положение няма да помогне в бъдещите провокации. Проблемите занапред стартират.

Правителството има детайл в лицето на Българска социалистическа партия, който ще саботира сериозните решения. А ние нямаме желание да спасяваме кабинета. Когато една структура е паянтова, тя не може да издържи без стабилен престиж, който да може да управлява ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР