В днешния брой на Държавен вестник е обнародвана Наредба за

...
В днешния брой на Държавен вестник е обнародвана Наредба за
Коментари Харесай

Държавен вестник обнародва наредбата за касовите апарати

В днешния брой на Държавен вестник е обнародвана Наредба за изменение и допълнение на Наредба Н18 от 2006 година

Промените в Наредбата главно произтичат от въведената в Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС) опция при осъществяване на продажби на артикули или услуги посредством електронен магазин, фискалният бон, регистриращ продажбата, да се генерира в електронен тип и да се даде на електронен адрес на получателя, без да се издава книжен подобен.

Във връзка с тази наредба с Наредбата е въведено функционално условие към фискалните устройства за генериране на фискален бон в електронен тип, който да може да се даде на електронен адрес на лицето. С въвеждането на електронен фискален бон се цели облекчение на активността на икономическите оператори, извършващи комерсиална активност в интернет.

Така от понеделник, 1 април, всички компании, които не употребяват програмен продукт по продажбите и са регистрирани по Данък добавена стойност, към този момент би трябвало да употребяват нови касови апарати, според условията на разпоредба Н18. За тези, които нямат регистрация по Данък добавена стойност, изискването е да вкарат нови фискални устройства до края на юни.

До 29 юни електронните магазини би трябвало да се заявяват в Националната организация за приходите (НАП). Първоначално срокът изтичаше през днешния ден, само че с Наредбата Н18 на финансовото министерство той беше продължен с три месеца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР