“В днешни дни над 2,5 милиона жители на планетата нямат

...
“В днешни дни над 2,5 милиона жители на планетата нямат
Коментари Харесай

Художникът - карикатурист Красимир Коцев представи изложбата „Където и царят ходи сам“

“В днешни дни над 2,5 милиона поданици на планетата нямат достъп до хигиенична тоалетна и до чиста течаща вода. Това води до пораждане и разпространяване на доста болести и даже до смъртни случаи. През 2013-та година над 340 000 деца са умряли от заболявания, породени от неприятни хигиенични условия “.

Тази къса статистика показа пред гостите си домакинът на изложбата на плевенския художник и карикатурист Красимир Коцев, която носи името „ Където и царят върви гол “, Диян Павлов – Джими.

 Събитието се състоя в Арт център – 3 в Плевен в наличието на голям брой фенове на изкуството на плевенския създател.

Повод да бъде показана изложбата беше маркираният неотдавна – на 19 ноември Световен ден на тоалетната, който тази година е с мотото „ Да създадем невидимото очевидно “.

Диян Павлов – Джими отбелязва острото възприятие за комизъм и доста тънкото възприятие за ирония, които има Красимир Коцев.

„ Малко закъсняхме с откриването на изложбата ми тъй като нещо се „ запекоха “ нещата, само че това не е проблем, тъй като тематиката не е отминала “, сподели Красимир Коцев.

 Той разясни, че изложените ксерокопия в изложбата „ Където и царят върви гол “ са 111 като във времето на равнище концепция е стигал до 700.

„ Намалих ги на 500 само че стартира някак си както, когато човек яде доста сладко да накъртва, да се дублират и да наподобява малко предумишлено, а и не е подходящо безусловно да се гони броя “.

 За тематиката на изложбата, Красимир Коцев сподели:

„ Механиката на серията е относително елементарна. Хващате един предмет и го поставяте в несвойствена за него среда като тематиката може да се раздели на подтеми като спорт да вземем за пример, и по този начин си потеглят нещата. Не повече от 20 % от творбите в изложбата са независими, а другите просто си вървят в сериал ".



Красимир Коцев показа, че измежду обичаните му карикатури е тази с мозъка – " безсмислиците по отношение на това, дали нещо е неосъществимо… ".

За цикъла „ Зодии “, Красимир Коцев сподели: „ Аз съм овен, в смисъл зодия „ овен “, само че и девата и близнаците да вземем за пример ми се получиха по-добре. Не всички са равностойни като интензивност на вица, само че по тази причина сериалът е сериал “.

Художникът сподели, че най-вероятно няма да продължи развиването на сериала тъй като „ нещата стават прекалено доста и се отива към преследване на броя “. Така стартират нещата да се дублират и замазват, сподели създателят.

Затова е по-добре нещата да се опресняват, само че да си останат в границите на стоте “.

Кметът Георг Спартански, който участва на събитието сподели: „ Краси Коцев като карикатурист има око за детайла. Ние вървим като слепи, а той се стопира, вижда, усилва и ни демонстрира, че природата ги прави нещата, само че би трябвало да имаш око, нюх и сърце, с цел да ги откриеш и усетиш “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР