В Джебел ДПС зададе формулата за успешно развитие - инвестиции.

...
В Джебел ДПС зададе формулата за успешно развитие - инвестиции.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС трябва да е в управлението, защото знае как да спре обедняването. Джебел даде формулата - инвестиции

В Джебел Движение за права и свободи зададе формулата за сполучливо развиване - вложения. Това е ключът за решаването на рецесиите, в които се намираме. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи, който е и лидер на листата за Кърджали, на предизборна среща в Джебел. В нея участваха заместник-председателят на партията и кмет на Кърджали Хасан Азис, евродепутатът Атидже Вели и специалистът по обществена политика доктор Хасан Адемов.



Карадайъ напомни, че забавянето на договарянето и реализирането на Плана за възобновяване и резистентност през последните близо 3 години е една от аргументите инфлацията в България да е два пъти по-висока от тази в Европа.

Инфлацията пораства, има проблеми в стопанската система, а средствата не доближават до дребния и междинен бизнес. Това е по този начин, тъй като няма кой да написа оперативните стратегии, безапелационен е Карадайъ.

Той напомни, че Движение за права и свободи е разписало стратегиите за първия и втория действен интервал. Договорихме ги с Брюксел, с цел да може някой различен след това да реже лентички. Планът за възобновяване и развиване беше изработен не за дребния и междинен бизнес, а за един олигарх, съобщи Карадайъ.

Той добави, че главната задача е да се спре прогресивното обедняване, а по-късно би трябвало да си сложим за цел да достигнем междинните европейски стандарти на живот.

Обедняват освен хората, само че и страната, сподели Карадайъ. Той напомни, че до момента в който Движение за права и свободи бе на власт, вложенията бяха 13 милиарда и се връщаха по 2 милиарда дълг. Сега дългът нахвърля 40 милиарда, посочи Карадайъ. 

С тази разрушена стопанска система, с обедняването и с високата инфлация, обстановката в този момент изумително наподобява на 2001 година, сподели Карадайъ и даде формулата за прекъсване обедняването.

Това ще стане, когато дойдат майсторите отново на власт. В спешни времена, идва ред Движение за права и свободи да взе участие във властта, да вдигне на крайници страната, съобщи водачът на партията.

Време за Движение за права и свободи! Време е Движението да е взе участие във властта, да е част от болшинството в Народното събрание, с цел да може дневният ред на хората да бъде дневен ред на политиците.

Това единствено Движение за права и свободи можем да го създадем, сподели Карадайъ и се аргументира: " Ние имаме това самочувствие, тъй като имаме силата и сме доказвали, че имаме и опит, и експертиза. ".

Ние сме огромен депесарски жанр, чиято мощ показахме и в тежката обстановка след опустошителното земетресение, съобщи Карадайъ, като благодари на структурите в Кържалийско за организирането на дарителската акция, както и на всички българи - донори.

След като в това злополучие можем по този метод да реагираме, за какво да не можем да се обединим и преди да е станало злополучие на политическия терен – с разсъдък и отговорност да създадем 55 013 гласа от област Кърджали, съобщи Карадайъ.

Когато сме дружно, сме мощни и можем да преодоляваме всевъзможни рецесии. Не на отрицанието, а намиране на формули - това става единствено с разговор, добави водачът на Движение за права и свободи.

Той напомни, че Движение за права и свободи заплати доста висока цена за демокрацията в България и има дълг да я пази.



В сложните времена идва времето на Движение за права и свободи. Ние можем да си позволим да кажем, тъй като историческите обстоятелства ни дават това право, че най-хубавото развиване на България от 1990 година до момента е било обвързвано постоянно с присъединяване на Движение за права и свободи във властта, сподели и зам.-председателят на Движението доктор инж. Хасан Азис.

Той съобщи, че Движение за права и свободи към този момент години наред не е в централната власт, само че кметовете на Движението извършват съзнателно своите задължения, даже работят, в множеството случаи, макар страната.

Реализираме плановете, които хората чакат от нас, само че съвсем нямаме достъп до национално финансиране, сподели Азис.

Само по време на ръководството на Движение за права и свободи имаше обществена политика за поддръжка на локалната власт. Тогава страната имаше разнообразни фондове от националния бюджет, които бяха разполагаем за развиване на районите. Един от тях беше специфичен фонд, ориентиран най-вече към дребните и междинни общини. Имаше фондо и за пътища, и за водоснабдяване, и за паркове, и за детски градини, и за учебни заведения. Тогава, по време на ръководството на Движение за права и свободи,  местната власт свърши голяма работа, напомни кметът на Кърджали.

Екологичен потенциал гласоподаваха помощ за дребния и междинния бизнес, с цел да се възвърне след пандемията. 750 милиарда евро бяха заделени за целия Европейски Съюз, само че дребният и междинен бизнес в България, в това число и в Джебел, не е получил нито стотинка, сподели Атидже Вели. И увери, че приоритет на Движение за права и свободи е оперативните стратегии да стигнат до дребния бизнес.

Срамно е 3/4 от българите да не могат да си купят най-необходимото - храна, облекло, да не могат да си разрешат отопление, осветяване и вода, сподели доктор Хасан Адемов. И съобщи: " Причините, с цел да стигнем до тук, са доста, само че една от тях е в тези, които пристигнаха за малко да ръководят и желаят с парите на всички данъкоплатци да завоюват доверието на гласоподавателя. ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР