В динамичната сфера на криптовалутите шорт скуиз се случва, когато

...
В динамичната сфера на криптовалутите шорт скуиз се случва, когато
Коментари Харесай

2 криптовалути с голям потенциал до края на седмицата

В динамичната сфера на криптовалутите шорт скуиз се случва, когато цената на даден актив внезапно нараства заради доста продавачи на шорт позиции, които са принудени да изоставен позициите си.

По създание продавачите на шорт позиции заемат криптовалута , с цел да я продадат на пазара, като целят да завоюват, като я купят назад на по-ниски цени при затваряне на позициите си – непринудено или наложително.

Вследствие на това търговците могат да търсят криптовалути, при които се следи внезапно повишаване на шорт ползата, като евентуални благоприятни условия за повишение на цените.

Въпреки преобладаващите бичи настроения, които водят до видимо рали на крипто пазара, някои криптовалути към момента притеглят мечи шорт продавачи, което ги нарежда като евентуални цели за манипулиране на пазара.

Данните, предоставени от CoinGlass на 28 февруари, хвърлиха светлина върху пазара на деривати, като идентифицираха две криптовалути с капацитет за шорт скуиз през идната седмица заради забележителните ликвидни пулове.

WorldCoin ( WLD )

Въпреки общите позитивни настроения на пазара, WorldCoin (WLD) продължава да притегля забележителен шорт интерес. Понастоящем откритият интерес към WLD дериватите възлиза на $319 милиона по отношение на пазарната му капитализация от $1.07 милиарда.

Освен това трейдърите са инициирали шорт позиции против WorldCoin на стойност $1.75 милиарда, което съставлява 51.3% от 24-часовия му размер. Това докара до забележителна ликвидност над $9 за токена, което допуска капацитет за шорт скуиз, което да изстреля цената нагоре с над 15% от настоящата ѝ стойност от $7.35.

Chainlink ( LINK )

Същевременно Chainlink (LINK) показва обилни ликвидни пулове в ценовия диапазон от $20 до $21, както се вижда изключително на месечната топлинна карта, която в този момент се приближава до настоящите равнища към $19.

Независимо от това, търговците стартират да откриват значима низходяща ликвидност, което провокира спекулации към кои от тези пулове маркет-мейкърите могат да се насочат първо.

Освен това Chainlink неотдавна надвиши TVS от $100 милиона, както заяви крипто анализаторът Майкъл ван де Поуп, който се застъпва за внимателно акумулиране на LINK.

Интересно е, че продължаващото бичо рали, водено от Биткойн ( BTC ), може да послужи като спомагателен катализатор за тези евентуални шорт скуизове. Като се имат поради бързо изменящите се пазарни условия, откриването на шорт позиции е обвързвано със забележителен риск, защото пазарните придвижвания могат бързо да доведат до огромни загуби за трейдърите.

От решаващо значение за вложителите обаче е да останат бдителни, като разпознават главните аргументи за преобладаващите шорт позиции, които може да имат фундаментални учредения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР