В дигиталната ера дори крадците на коли са минали на

...
В дигиталната ера дори крадците на коли са минали на
Коментари Харесай

Уред, разработен от нашенци е хит при автоджамбазите в чужбина

В цифровата епоха даже крадците на коли са минали на разнообразни електронни принадлежности, с цел да прихванат безключовата система. За страдание, в Италия към този момент писнаха от българска връзка в набирането на нужните джаджи. Някои от тях се продават свободно в София и правят отлична работа. Но всичко по реда. 

При колите, които се отварят и палят без ключ, е допустимо да стане грабеж без разтрошаване, а с прихващане на радиосигнала, предаван от дистанционното управление.  " Code grabber “ е най-модерният уред, който става известен в Италия, най-много в Рим, написа automedia. С него се крадат от ден на ден коли, като не е нужно апашът да влиза с щурм. Достатъчен е този дребен апарат, който прихваща кодовете на притежателя и ги употребява, с цел да имитира истинския сигнал.

Действа безотказно освен при най-новите коли, но и при  тези, създадени относително по-отдавна. Устройството също по този начин може да отваря без грижи гаражни щори, автоматизирани порти, тъй че заключването на колата в закрит паркинг никак не е гаранция.

Римската серия от сходни обири е единствено една от кино лентата. Още през 2021 година в Генуа има 63 ареста поради способ, прочут в Италия като " Грузински “. Там атакувани са тъкмо гаражни порти и щори. На идната година в Милано сътрудниците на полицията арестуват 48-годишен мъж за кражба на коли с " техника за дистанционно управление “. Никаква изненада, мъжът е от Грузия. Минавайки през годините, несъмнено мнозина водачи ще си обяснят към този момент мистериозното изгубване на колата им.

Истински шлагер в този момент е " Pandora P24 “. Това е апарат с български генезис (но съветско произвеждане ). Създаден като асистент на ключари, той е употребен за осъществяване на огромни грабежи. Действието му е колкото просто, най-малко на думи, толкоз и дяволско. Всъщност Pandora е в положение да възприема честотите на електронни устройства като блокове за ръководство на коли, както и електронни щори, като ги отваря, без да ги повреди по никакъв метод колата.

Pandora Ferrari DXL, да вземем за пример, успява да отвори вратите на доста коли от гамата Aston Martin, Audi, Ford, Jaguar, Hyundai, Kia, Land Rover и др. Списъкът е доста дълъг. 

Този модел може елементарно да бъде закупен в Интернет, но посредством заплащане в биткойни. Покупката е систематизирана по следния метод на въпросния уебсайт за поръки: " Бърз паричен превод на Western Union (Money Gram, Ria Transfer) или предплатена покупка при персонална среща в България, в град София. Ще Ви бъде издадена касова записка (документ), удостоверяваща, че сте направили предплатеното заплащане и в границите на 2-3 дни можете да го получите персонално в София от нашия магазин. Продуктът е постоянно разполагаем в нашия магазин в БЪЛГАРИЯ. Или адресирам от България с пощальон на DHL със 100% задатък ".

Бърз обзор на създателя откри такива уеб сайтове за поръчка. Един от моделите на Pandora се продава против 4000 евро, има оставен и български мобилен номер.

Също от 2022 година е новината за потреблението на чудноват модел, доста сходен на играта " Game Boy “ с цена от 23 385 евро. Друг " Code grabber “ наподобява на остарял телефон Nokia 3310  и наподобява се употребява най-вече при обири на Toyota, Lexus. Тези принадлежности са измислени по предписание в Източна Европа и са изключително развити изключително в Грузия (това е повода за " грузински способ " ), само че също по този начин в Румъния и в Русия. За България стана въпрос. Продажбата им е изцяло законна в някои страни. Накратко, няма нищо неприкосновено. Всичко, което е основано за отваряне, рано или късно може да бъде отворено.

За всеки проблем, за благополучие, има и решение . Какви защитни ограничения може да спрат крадците на кодове? Продават се алармени системи срещу кражба, които са по-устойчиви на тези на апашите. Също по този начин е целесъобразно да инсталирате алармена система с технология срещу прихващане на код. 

По-традиционните съвети включват паркиране на въпреки всичко безвредно и осветено място, както и да не забравяте ключовете в колата. Иначе казано, все ограничения, които оказват помощ и против старомодните разбивания на коли поради кражба на самия автомобил, само че по-ценно радио или пропуснат преносим компютър на задната седалка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР