В ДГ Космонавт днес стартира мащабната акция за безплатни очни

...
В ДГ Космонавт днес стартира мащабната акция за безплатни очни
Коментари Харесай

Старт на безплатни очни прегледи за деца в Северен 

В ДГ " Космонавт " през днешния ден започва огромната акция за безвъзмездни очни прегледи, ориентирана към децата от детските градини До 4 април във всичките седем градини на регион " Северен " ще бъдат прегледани по авансово направен график и след осведомено единодушие от родителите всичките 693 деца от вторите и третите групи. Инициативата се организира под наслов " Весели очички " и е плод на целенасочените и благородни старания на пловдивските Лайънс клубове " Евридика “, " Пловдив “ и " Пловдив – Филипополис “. Съвместно с Центъра за рехабилитация на слепи, те се стремят да обзет в профилактичната си активност децата на целия град, които след две-три години ще бъдат възпитаници.

Както и през предходната година, на откриването на прегледите участва кметът на региона, който сърдечно благодари на уредниците за благородното начинание. То е доказателство за виновната грижа за най-малките, индикатор е за публичната ангажираност в името на тяхното здраве. Кметът показа, че от шефовете на детските заведения има противоположна информация за реакцията на родителите от миналогодишните прегледи, с помощта на което десетки фамилии са подхванали подобаващи стъпки за реабилитация на очното здраве на децата си, откакто са били осведомени с резултатите на експертите.

Директорът на ДГ " Космонавт " се причисли към думите му, с цел да подчертае какъв брой благодарности са били отправени във връзка благородната самодейност на хората от Центъра за рехабилитация на слепи и от Лайънс клубовете на Пловдив. " Да бъдат открити в точния момент отклонения в зрението и болести на очите, с цел да бъде обезпечено сполучливото им лекуване още до момента в който не са отключили съществени проблеми за децата – такава е задачата на уредниците ", показа Десислава Данчева, която прегледа 90 деца от градината. Изследването с апарата се извърши автоматизирано, без терзания за децата, като бе тествана роговицата на очите, извърши се проучване за далекогледство и късогледство, съпоставиха се размерите на зеницата на двете очи. Прегледите минаха при огромен интерес от самите деца, които по-късно поканиха своите посетители на пролетно празненство с доста песни и танци. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР